20 aprilie 2024, 13:46

Cum să “păcălești” sistemul. Există două portițe prin care poți trece online, dacă asta îți dorești

Să presupunem că, în calitate de părinte, consideri că este prea periculos ca al tău copil să continue școala în format fizic și vrei să treci online.

Poate că nu este cea mai bună decizie, dar pui interesele sanitare ale copilului peste cele educative.

Ei bine, există două portițe prin care poți trece online, dacă asta îți dorești. Și nu, nu ne gândim la momentul în care poți minți că cel mic este răcit și pur și simplu nu vine la cursuri.

Refuzi testarea copilului

Copiii care nu se testează vor face şcoala online, a spus-o chiar premierul Florin Cîţu. Până acum această operațiune se făcea cu ajutorul unor teste considerate de unii părinți invazive (din nas, din gît) iar trendul este achiziționarea unor teste mai puțin invazive.

Testele se pot face atât la școală cât și la o clinică agreeată de părinte.

„Noi încercăm să oferim toate variantele ca şcoala să meargă în continuare cu prezenţă fizică. Dacă cineva nu vrea să-şi testeze copilul la şcoală, poate să o facă în altă parte, unde are încredere să-l testeze”, a adăugat Cîţu.

Refuzi vaccinarea copilului

Dacă are peste 12 ani, copilul tău poate fi vaccinat. Decizia aparține părintelui, evident.

Trebuie să știi că, în cazul în care clasa intră online, copiii vaccinați pot veni la școală, dar numai dacă localitatea respectivă nu se află în carantină.

Așadar vaccinarea este un proces cu un singur sens. Odată făcută, nu mai poate fi folosită ca scuză pentru trecerea online.

Și o capcană. Atenție la teste! Apar situații ciudate!

Atenție la ce teste folosești. Dacă sunt acreditate, dacă sunt de încredere etc.

În ultima perioadă au existat mai multe situații ale unor copii (poate și adulți) care au efectuat, instituțional,  un test rapid. Spre surprinderea lor, testele au ieșit pozitive. Pentru că nu exista premisa bolii, persoanele respective au ales să repete testul, de data aceasta folosind un test PCR, mult mai exact. Iar testul PCR, ați ghicit, a ieșit negativ.

Abia de aici începe nebunia. Conform legislației, rezultatele primului test au plecat automat către DSP, care a anunțat persoana că trebuie să rămână în carantină. Chiar dacă s-a contraargumentat că testul PCR este mai exact și îl infirmă pe primul în momentul ăsta nu există legislație prin care DSP să anuleze primul rezultat și să facă arbitraj între cele două.

Materialul de mai sus nu este vreo recomandare pentru a nu-ți face testul sau vaccinul, ci pur și simplu te pune în temă cu posibilitățile pe care le ai și te îndeamnă să gândești cu capul tău.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol