27 octombrie 2020, 2:06

Cum să te apropii mai tare de pisica ta cu un singur truc

Într-un studiu realizat pe 21 de pisici din 14 gospodării diferite, s-a dorit descoperirea acelui truc care va apropia mai tare proprietarii de pisici de felinele lor.

Studiul a fost realizat de experți în comportamentul animalelor de la Universitatea din Sussex, Marea Britanie.

Potrivit studiului, prin micșorarea ochilor, omul generează echivalentul unui zâmbet pentru o pisică, ceea ce, potrivit autorilor studiului, îl face pe proprietar mai atractiv pentru animalul lor de companie, relatează descopera.ro.

Cum te împrietenești cu o pisică dacă ești străin?

Al doilea experiment a analizat un grup suplimentar de 24 de pisici din opt gospodării diferite, pentru a vedea cum au răspuns atunci când unul dintre cercetători, care nu le era cunoscut, a clipit la fel de lent.

În acest experiment, experții care le-au transmis noilor lor prieteni un clipit lent înainte de a le oferi și mâna au fost mai susceptibili de a fi abordați în comparație cu cei care au menținut o expresie neutră.

Astfel, rezultatele arată că dacă clipești lent vei reuși o comunicare pozitivă cu pisica ta și poate fi utilizată pentru a stabili o legătură atât între animalele de companie și stăpânii lor, cât și între pisici și străini.

Sursă foto: cupisici.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.