28 ianuarie 2020, 18:42

Cum scapă o comună din Vrancea de asistații social

Administrația locală a comunei Ciorăşti, din judeţul Vrancea a devenit un exemplu demn de urmat, reușind să înjumătățească anul acesta numărul asistaților sociali și să le ofere în schimb beneficiarilor locuri noi de muncă.

Primarul Nicolae Braicău
sursa: ziaruldevrancea.ro

Dacă la începutul anului 2017 pe raza comunei figurau 80 de persoane care primeau ajutoare sociale în valoare de aproximativ 500 de lei pe lună, situația de la sfârșitul anului arată o economie importantă la bugetul local și crearea a câtorva de locuri de muncă. Autoritățile locale au decis să le ofere locuri de muncă la firma de construcții a primăriei persoanelor care beneficiau de ajutor social. Astfel, 11 persoane au acceptat pe loc să lucreze la noua stație de asfalt, în timp ce pentru alte 30 de persoane care nu au vrut să muncească, s-a sistat ajutorul social.

„Am avut cazuri în care i-am angajat pe cei care primeau ajutor social. Unii au plecat, pe motiv că se duc la cules de struguri sau alte activităţi mai bine plătite. După aceea au venit înapoi să îi angajăm. Avem de lucru pentru mai multe persoane datorită proiectelor pe care le realizăm în comună”, spune primarul comunei Ciorăști, Nicolae Braicău, potrivit adevărul.ro.

 

[Sursa: invrancea.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.