5 iulie 2020, 16:04

Cum se împacă antreprenoriatul cu voluntariatul pentru cauze sociale. Tânăr clujean, apel pentru sprijinirea unei familii cu 10 copii

În ultimii doi ani, Radu Nichie și-a petrecut ziua într-un mod inedit. Când și-a invitat prietenii la ziua lui, le-a spus că nu se așteaptă la cadouri pentru el, ci la sprijin pentru diverse cauze sociale. Astfel, a reușit să susțină cauzele Dăruiește Viață și Casa Părinților. În paralel, a căutat în permanență să desfășoare alte proiecte benefice pentru comunitate.

Radu Nichie, vorbind despre cauzele civice pe care le susține

Radu Nichie, vorbind despre cauzele sociale pe care le susține

Cum se împacă antreprenoriatul cu activismul

Radu este antreprenor și a fondat o asociație. „Am studiat sociologie, psihologie organizațională și economie. Îmi desfășor activitatea în domeniul advertisingului. Am înființat Asociația Artmin, prin care derulăm preponderent proiecte culturale și educationale, dar ne orientăm și către zona socială și nevoile comunității. În 2017, am devenit antreprenor, când alături de o prietenă am deschis agenția noastră de publicitate full-services, prin care, spunem noi, realizăm cele mai creative și neconvenționale proiecte. În afară de aceste activități suntem extrem de implicați în acțiuni de CSR atât la nivel local, cât și la nivel național, încercând să dăm comunității ceea ce noi primim de la oamenii cu care lucrăm.”, explică tânărul.

Alex. Sursă: TV Românesc

Alex. Sursă: TV Românesc

O postare de pe Facebook l-a pus pe gânduri

O postare de pe Facebook l-a făcut pe Radu Nichie să afle povestea unui copil de 14 ani care își căuta de lucru. Alex provine dintr-o familie cu 10 copii și dorea să strângă bani pentru a merge la școală. Din momentul în care a citit postarea, Radu s-a gândit cum să-l ajute pe Alex. Când a auzit că o prietenă vrea să arunce niște haine, Radu a știut că trebuie să se apuce să colecteze lucruri pentru familia micuțului despre care a citit pe Facebook. „O prietenă se pregătea să scoată la înaintare garderoba de toamnă-iarnă. Iar ca orice om, mai faci câte o selecție, de ce îți e bun, de ce îți mai place sau nu etc. Așa a strâns câteva plase de lucruri foarte bune, dar pe care nu le mai dorea în garderobă. A vrut să le arunce. I-am zis «Nu! Știu o familie de 12 persoane cărora s-ar putea să le fie de folos». Le-am luat și le-am pus în mașină. Seara am mers la niște prieteni care s-au apucat să-și renoveze locuința. De acolo am strâns lucruri bune pe care doreau să le arunce. Așa am umplut mașina.”, povestește tânărul clujean.

Radu, alături de clujenii care fac fapte bune

Ziua lui Radu. Clujenii care fac fapte bune

Întâlnirea cu familia lui Alex

Când a plecat la drum, Radu nu știa ce o să întâlnească acasă la Alex. „Nu am știut ce o să găsesc acolo. Știam doar că sunt foarte mulți copii. Ei bine, am aflat că sunt șase băieți, patru fete, mama și tata. Copii au vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Toți stau în două cămăruțe. M-au impresionat că se bucură pentru fiecare zi care vine și că înțeleg viața așa cum e, plină de greutăți și provocări. Faptul că frecventează instituții de învățământ, firește, fiecare după vârsta lui, m-a bucurat foarte tare. Ne-am făcut promisiuni reciproc: «Eu am să mă întorc cu lucruri și jucării pentru toți, iar ei să nu renunțe la școală și să o asculte pe mama lor.»”, spune Radu.

Sora cea mare a lui Alex, studentă la Academia de Poliție din Timișoara

Radu s-a bucurat să afle că, deși a crescut în condiții dificile, sora cea mare a lui Alex studiază la Academia de Poliție din Timișoara. „Printre alte povești și gânduri, mama lui Alex mi-a spus ca fiica cea mare este studentă la Academia de Poliție din TImișoara și că are un prieten. Îi place la poliție, dar i-ar plăcea mai mult la medicină. Mama îi recomandă să termine prima facultate și o să vadă după încotro e mai bine să se îndrepte.”, transmite tânărul.

A promis că se întoarce

Radu s-a atașat foarte mult de familia pe care a întâlnit-o și își dorește să se întoarcă curând la copii. „Îmi sunt dragi. Sunt copii simpatici și cu mult bun-simț. Pentru că am promis că o să mă întorc cu daruri la ei, am început să mă gandesc cum să fac să-i ajut. Am postat pe contul meu personal de Facebook un anunț și m-au contactat oameni frumoși din București, Vâlcea, Sibiu, Timișoara, Oradea sau Cluj. Voi face tot posibilul să mă țin de promisiune. Cu ajutorul prietenilor din întreaga țară, o să le mai duc plapumi, covoare, hăinuțe, încălțări, jucării, dulciuri și sigur mai fac rost de câteva surprize pentru ei.”, promite Radu Nichie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.