16 noiembrie 2023, 7:15

Cum se lovește propaganda rusă, singură, cu stângul în dreptul

Desigur, expresia consacrată se referă la tesla. Nici măcar la Tesla. Dar am preferat o expresie echivalentă. Dar, da, rușii continuă să o comită, propagandistic, iar uneori greșelile lor sunt chiar amuzante.

În urmă cu câteva luni scriam despre un afiș patriotic care sărbătorea Ziua Marinei, dar care avea în centru portavionul american Nimitz. Amuzant, nu?

Găsiți materialul mai jos.

Ziua Marinei. Cum au făcut rușii un afiș propagandistic, bătându-se cu cărămida în piept cu imaginea unui portavion american. Dorele…

Acum, ambasada Rusiei de la Stockholm vrea să ne dovedească, din nou, că la ei e mai bine. Că prețul benzinei e la jumate și “why you don’t come over” sau cum naiba se zice asta în rusă.

„Come to the dark side, we have cookies.”

Trebuie să recunoaștem, prețurile la carburant sunt în mare parte reale. Poate că sunt umflate cu câțiva cenți pe ici pe colo, dar informația este corectă.

Nimic de reproșat până acum. Până la urmă este esența capitalismului să spună “cumpără de la noi, pentru că la noi e mai ieftin”.

Dar ați observat?

V-ați uitat cu mai multă atenție la hartă?

Ei bine, dacă nu ați văzut vă spunem noi. Harta distribuită de Ambasada Rusiei în Suedia arată Ucraina fără teritoriile mai nou anexate (și despre care știm că ar trebui să fie rusești, nu?). Mai mult, nici Crimeea, anexată în 2014, figurează tot ca pământ ucrainean.

Vorba unui comentariu: „Cineva, la Stockholm, va bea în curând un ceiuț, fie că vrea sau nu”.

Sau altfel spus: „În viață când ți se închide o ușă, o fereastră ți se deschide…”

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol