28 mai 2020, 10:36

Cum se vor desfășura slujbele în această perioadă. BOR: Aprindem lumânarea de la candela din casă

În urma stări de urgență pe teritoriu României, credincioșii nu vor putea merge la biserică pentru a participa la Înviere sau pentru a lua Lumină.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, anunță cum se vor desfășura slujbele în această perioadă.

În condiţiile aspre ale actualelor reglementări valabile în starea de urgenţă, slujbele din această perioadă, inclusiv slujba de Florii şi cea a Învierii, vor fi săvârşite în biserici, din nefericire, fără credincioşi. Aceştia le pot urmări/asculta (pe cele de la Catedrala Patriarhală) în primul rând prin intermediul Televiziunii şi Radioului Patriarhiei Române, Trinitas, sau online prin intermediul canalelor mediatice ale eparhiilor şi parohiilor. Fireşte că această modalitate de ‘participare’ virtuală la slujbe, mai ales într-o perioadă atât de densă spiritual cum este cea prepascală, nu este una care să poată suplini cu adevărat reala participare, dar în contextul trist şi nefiresc prin care trecem acum împreună este o posibilitate de a rămâne sufleteşte aproape de viaţa liturgică a Bisericii„, a declarat Bănescu, conform stiri.tvr.ro.

Îndemnul bisericii este ca în noaptea de Înviere să aprindem o lumânare, să ne rugăm și să cântăm ‘Hristos a înviat’.

La miezul nopţii, cei mai mulţi dintre noi vom aprinde lumânarea de la candela din casă, vom cânta ‘Hristos a înviat’ şi ne vom ruga ca El să reaprindă în noi lumina credinţei şi speranţei uneori pâlpâietoare. Ne vom ruga pentru încetarea grabnică a acestei grele încercări care ne afectează pe toţi, ne vom ruga pentru sănătatea şi ocrotirea celor dragi, dar şi pentru cei ce îi ajută pe bolnavi, pe bătrâni şi pe sărmani. Cu gândul la Cel care prin Învierea Sa ne-a oferit tuturor ‘Calea, Adevărul şi Viaţa’ pline de Sens mântuitor”, a mai spus acesta.

Sfânta Lumină va fi adusă și anul acesta în România de la Ierusalim, a anunțat Cancelaria Sfântului Sinod.

sursa foto: libertatea.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.