23 iunie 2024, 11:55

Cum utilizează școlile din Danemarca ChatGPT în sala de clasă

De la lansarea sa anul trecut, școlile și universitățile din întreaga lume s-au luptat cu utilizarea de către studenți a popularului chatbot de inteligență artificială (AI) ChatGPT, pe fondul preocupărilor legate de plagiat.

În unele instituții, profesorii au revenit la examenele pe hârtie, după ani de teste exclusiv digitale, în timp ce alții au cerut studenților să arate istoricul editării și schițele pentru a-și dovedi procesul de gândire.

Totuși, lansarea ChatGPT i-a determinat pe unii profesori să înceapă să formuleze proiecte pentru utilizarea chatbot-ului în sala de clasă, în loc să-l blocheze.

Cinci licee din Danemarca încurajează utilizarea tehnologiei în unele clase, ca parte a unui proiect de doi ani, iar elevii sunt, până acum, mulțumiți de inițiativă.

Spre exemplu, elevii sunt însărcinați să analizeze o nuvelă, mai întâi de sine-stătător, și apoi să utilizeze un chatbot AI. Astfel, activitatea reprezintă o lecție despre abilitățile tehnologiei, dar și limitările acesteia.

Scopul proiectului este de a implica elevii să utilizeze responsabil sistemele bazate pe AI.

Prin promovarea conversațiilor deschise despre aplicarea inteligenței artificiale, studenții vor fi determinați să folosească tehnologia ca instrument de învățare, menținând în același timp relații bazate pe încredere.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol