12 decembrie 2023, 5:27

Cum va afecta tehnologia viitorul medicinei?

Pandemia a generat întrebări cu privire la rolul tehnologiei, la preocupările etice privind distribuția bogăției și la impactul viitor.

Cum va modela această revelație anii următori? O echipă de oameni de știință de la Cambridge Judge Business School, de la Universitatea din Jyväskylä și de la Universitatea din Turku a efectuat cercetări despre viitorul medicinei și a implicat 22 de experți din șapte țări europene.

Printre participanți s-au numărat medici, cadre universitare și profesioniști din industrie, scrie ediția internațională a The Conversation.

Cercetarea s-a axat pe actualizarea tendințelor medicale actuale, pe identificarea factorilor cheie pentru dezvoltarea viitoare și pe previziuni în domeniul sănătății.

În următorii unu-doi ani, accentul se va pune pe testarea activă a produselor și medicamentelor, cu o creștere continuă a dispozitivelor electronice portabile inteligente.

În următorii doi până la cinci ani, se așteaptă ca entitățile private să joace un rol mai important în domeniul asistenței medicale, impulsionate de inovațiile din domeniul senzorilor inteligenți, blockchain și dosarele medicale digitale.

Progresele în genomică se vor accelera în următorii cinci-zece ani pentru a ajunge la o medicină personalizată, optimizând dozajul medicamentelor și introducând nanotehnologia pentru microdozarea țintită.

Cu toate acestea, costul ridicat al acestor inovații poate exacerba discrepanțele în materie de asistență medicală.

În cele din urmă, privind cu o jumătate de secol înainte, experții prevăd apariția unor tratamente extrem de eficiente și chiar a unor remedii pentru boli precum HIV și hepatita C.

Nu există nicio îndoială că s-au făcut progrese considerabile în prevenirea, diagnosticarea și tratarea bolilor, în special a cancerului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol