20 mai 2022, 6:43

Cumpără cineva un tablou de Churchill?

Un peisaj pictat de Winston Churchill va fi scos la licitație de Casa Phillips, la data de 23 iunie, la New York.

Această pictură în ulei, intitulată „The Moat, Breccles”, realizată de Churchill în 1921, are o valoare estimată de Phillips între 1,5 şi 2 milioane de dolari, departe de suma de 11,6 milioane de dolari cu care a fost vândută o altă creaţie a „Bătrânului leu”, scoasă la licitaţie în martie de Angelina Jolie prin casa Christie’s.

Pictura are o istorie interesantă.  Churchill a păstrat pictura timp de 40 de ani, apoi a oferit-o, în 1961, cu patru ani înainte de moarte, prietenului său, magnatul Aristotel Onassis, după cum a explicat pentru AFP Jean-Paul Engelen, vicepreşedintele casei de licitaţii Phillips.

Bogatul armator a fost atât de mândru de acest dar, încât l-a agăţat la loc de onoare, în partea din spate a celebrului bar – numit „Ari’s Bar” – de pe iahtul său, alături de operele unor pictori faimoși precum Vermeer, Gauguin, Le Greco şi Pissarro.

Acest „super-iaht”, denumit „Christina” – prenumele fiicei lui Onassis – a fost o fregată a marinei canadiene, cu o lungime de aproape 100 de metri. Ambarcaţiunea a participat la Debarcarea din Normandia, înainte ca Onassis să o achiziţioneze, după război.

După decesul lui Onassis, în 1975, iahtul a fost vândut şi tot ce se afla la bord a fost depozitat. Recent, moştenitorii magnatului au decis să se despartă de tablou, scrie ArtNews.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol