23 mai 2022, 14:50

Cursuri despre Revoluția din Decembrie 1989, în școlile din Timiș

Inspectoratul Școlar Timiș, împreună cu profesorii de istorie și revoluționarii, vor desfășura, până în februarie 2022, în școlile din județ, o campanie de informare despre Revoluția din Decembrie 1989 de la Timișoara.

Anul trecut, în luna decembrie, profesorul Marin Popescu, inspectorul școlar general din Timiș, a promis în fața mai multor revoluționari că va iniția un astfel de demers.

Cursul va fi opțional în școlile din Timiș și, din datele adunate până acum de cei de la inspectoratul școlar, există interes, atât din partea dascălilor, cât și din partea copiilor. Vor fi concursuri de desen, de pictură sau de eseuri, dar și ieșiri pe teren – plimbări prin oraș ale copiilor, însoțiți de revoluționari și profesori. Vor fi incluși în acest proiect și elevii de la școlile din sate.

Programul a fost pus pe picioare cu sprijinul profesorului de istorie Adrian Kali, care este și revoluționar (a fost împușcat în decembrie 1989).

Cei de la Inspectoratul Școlar Timiș au în plan și întâlniri cu părinții, care au citit sau poate n-au citit despre Revoluția din Timișoara și care pot astfel afla lucruri interesante.

Cursul informal despre Revoluția din 1989 se va întinde până în luna februarie.

Foto: „1989 December 16. sugárút és a Tudor Vladimirescu út kereszteződése” by Adományozó/Donor: Urbán Tamás, Wikimedia, CC BY-SA


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol