21 iunie 2024, 5:04

Cutremurătoarea mărturie a lui Toni Grecu. A fost evacuat de la Matei Balș, în urma incendiului de vineri

Un incendiu de proporţii a izbucnit, vineri dimineaţă, în jurul orei 05:00, la Institutul Matei Balş din Bucureşti, într-un salon cu pacienţi Covid-19. Au ars patru saloane de la parterul pavilionului V, iar peste 100 de persoane au fost evacuate. Bilanţul în urma incendiului a ajuns la 6 morţi.

Trei pacienţi au murit carbonizaţi şi o a patra victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eşuat. Ulterior, într-o baie a fost găsită o altă persoană decedată iar sâmbătă a decedat un bărbat de 70 de ani, informează agerpres.ro.

Printre cei evacuați se numără și unul dintre fondatorii Grupului Divertis, Toni Grecu, care se afla internat la Matei Balș din cauza infectării cu COVID-19.

Acesta a povestit pentru Ştirile ProTv prin ce a trecut: „Povestea de azi pentru mine a fost de fapt o cursă sufocantă, extenuantă, fără aer, de 150 de metri, prin faţa unui spital arzând, cursă terminată la uşa salvării în faţa căreia m-am prăbuşit inconştient, dar fericit. Participasem la cel mai mic şi mai extenuant maraton din lume. Şi am alergat şi singur. În urma salvării, spitalul ardea. Sistemul sanitar din România ardea.”

Toni Grecu a fost transferat la spitalul Sfântul Pantelimon. Soţia lui a aflat de la televizor despre ce s-a petrecut la spital, precizează Știrile PROTV (mai multe detalii, AICI).

Infirmierele au fost primele care au reacționat în momentul în care a izbucnit incendiul de vineri dimineata de la „Matei Balș”, ele au luat primele „contact” cu focul, iar una dintre ele a avut prezența de spirit de o opri alimentarea cu oxigen, a declarat avocatul Institutului, Constantin Durgheu.

„Dacă nu se oprea (oxigenul – n.r.), aveam și explozie”, a adăugat avocatul, aflat la Poliția Capitalei, acolo unde mai mulți angajați ai spitalului au fost audiați, potrivit Digi24.

Ancheta în cazul incendiului de la „Matei Balș” este în derulare. Criminaliștii și specialiștii de la INSEMEX, institutul din Petroșani specializat în astfel de cazuri, trebuie să inspecteze saloanele afectate, iar în paralel mai multe cadre medicale au fost chemate la audieri.

Sursa foto: stiridecluj.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol