4 decembrie 2021, 22:06

Cuvânt de siguranță pentru persoanele aflate în pericol. Angela, îngerul victimelor abuzurilor

Victimele abuzurilor în cluburile sau barurile din Centrul Vechi al Capitalei vor avea de acum în înger păzitor, pe „Angela”. Un cuvânt de siguranță care le va veni în ajutor atunci când cineva este agresat. Personalul din cluburile bucureștene a fost instruit să recunoască acest semnal și să acționeze sau să cheme un echipaj de poliție, atunci când lucrurile scapă de sub control, anunță Digi24. 

Cu toate acestea, inițiatorii acestui proiect consideră că victimele trebuie să conștientizeze că se află în pericol, ceea ce de multe ori nu se întâmplă, pentru că acestea consideră că totul este fie o glumă, fie reuză să creadă că li se poate întâmpla și minimalizează cele întâmplate.

Simona Voinescu, reprezentată a Asociației Necuvinte a declarat pentru Digi24: „Se simt vinovate că l-au băgat în seamă, că stau vinovate cu ele, că au determinat agresiunea, ceea ce este eronat, greșit și trebuie să ieșim din această mentalitate și să cerem ajutor, conform statisticelor internaționale peste 60 la sută dintre victimele unui viol sunt agresate de cineva pe care îl cunoșteau.” 

Cu toate acestea, reprezentanții poliției Capitalei spun că proiectul ”Vorbește cu Angela” nu ar putea apelul de urgență la 112. Diana Sarca – purtător de cuvânt Poliția Capitalei: Nu trebuie să ne referim clar la o agresiune clară, vorbim de violență, o mângâiere care nu este la locul ei, o încercare de sărut care nu este la locul ei este o posibilitate să ieși din această situație, vorbind cu angajații, cerând să vorbești cu Angela, a început procesul de instruire, angajații vor ști că ai nevoie de ajutor.

– Cel mai la îndemână este să ținem lângă noi victima, să ne asigurăm că este protejată și că este în afara oricărui pericol.

– Este o campanie foarte bună – de foarte multe ori vedem femei agresate – și chiar este un lucru minunat.”, pentru Digi24.

Sursă Foto: antena3.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.