16 iunie 2024, 22:27

DA, am ajuns în situația Italiei. Pacient întins pe jos, la Urgență. Se întîmplă la Spitalul Sf Pantelimon

“Românii sunt daci”. Imaginile unui pacient care nu a mai prins un pat liber la spital și i s-a improvizat ceva a făcut înconjurul Internetului. Imaginile au fost date publicității de chiar șefa de la “Urgențe”

Un pacient COVID-19 care nu a mai prins pat liber la Spitalul Sf. Pantelimon din București primește totuși îngrijiri într-un pat improvizat pe podea, între paturile altor pacienți, în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului.

Imaginea a fost publicată duminică seară de medicul Fiorella Mitoiu, șefa Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Sf. Pantelimon, cu mesajul „în caz că vă întrebați dacă am ajuns în situația Italiei…”.

„În caz că vă întrebați dacă am ajuns în situația Italiei…diferența e că atunci populația stătea închisă în case și se susțineau reciproc cântând, românii… sunt daci.” – este mesajul dr. Fiorella Mitoiu, medic șef al Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Sf. Pantelimon.

Imaginea se repetă zilele acestea în multe spitale din România, unde mulți pacienți COVID-19 nu mai prind un pat liber și sunt tratați direct pe holurile spitalelor sau în ambulanțe, în curtea unităților medicale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE