24 mai 2022, 0:28

Dacă Moderna este  „Rolls Royce-ul” vaccinurilor anti-Covid, Pfizer este “Mercedes”

Cine a zis așa ceva? Evident un neamț, pentru că dacă ar fi fost un român ați fi auzit de Dacia și…sa zicem Oltcit.

Germania va promova vaccinul anti-Covid dezvoltat de Moderna pentru locuitorii care vor să se inoculeze împotriva coronavirusului cu doza a treia, potrivit ministrului Sănătății Jens Spahn.

Acesta a adăugat că unii experți văd vaccinul Moderna ca „Rolls Royce-ul” vaccinurilor anti-Covid în timp ce cel dezvoltat de Pfizer în parteneriat cu compania germană BioNTech este „Mercedesul”.

Unul dintre motive este preferința germanilor pentru Pfizer, cumva în detrimentul Moderna, ajungându-se la stocuri mari din ultimul vaccin.

„Din păcate impresia va fi că insistăm asupra Moderna doar pentru a evita expirarea acelor vaccinuri în primul trimestru al lui 2022”, a spus Spahn. „Acesta este un aspect important dar nu cel decisiv. Ceea ce este crucial este că stocul nostru de vaccinuri BioNTech se golește atât de rapid încât începând de săptămâna viitoare nu vom putea administra mai mult de 2-3 milioane de doze săptămânal”, a explicat acesta.

Spahn a mai declarat că varianta booster va avea nevoie de cel puțin două săptămâni pentru a nivela curba infecțiilor și că pe termen scurt doar noi restricții ar putea fi de ajutor în acest sens.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol