25 ianuarie 2023, 18:06

“Dacă Putin era femeie, nu ar fi invadat Ucraina”

Dacă atunci când citești așa ceva de gândești la rezultatul unor cercetători britanici…este posibil să fii destul de aproape de adevăr.

Într-un interviu acordat presei germane în urma summitului G7 de la Schloss Elmau, premierul Boris Johnson a citat genul președintelui rus drept factor care contribuie la conflict.

“Dacă Putin era femeie, nu ar fi invadat Ucraina”, a explicat el. Cu naturalețea lui Hugh Grant în Notting Hill, el a spus: ”Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident că nu este, dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebun, macho, de invazie și violență, așa cum a făcut-o”, potrivit The Guardian.

”Dacă vrei un exemplu perfect de masculinitate toxică, acesta este ceea ce face el în Ucraina”, a spus Johnson.

De altfel, liderii occidentali reuniți la summitul G7 din Bavaria au făcut o serie de glume pe seama celebrelor fotografii cu Vladimir Putin în bustul gol, pozând în ipostaza de bărbat puternic și dur.

”Sacourile pe noi sau le dăm jos? Ne putem da jos hainele?” a întrebat Boris Johnson în timp ce se așeza la masa din pitorescul castel Elmau din Bavaria, unde cancelarul Olaf Scholz găzduia summit-ul celor șapte mari economii ale lumii.

UPDATE

Ambasadorul Marii Britanii la Moscova a fost convocat joi la Ministerul rus de Externe pentru a protesta față de remarcile „nepoliticoase” ale premierului Boris Johnson la adresa președintelui Vladimir Putin, a anunțat diplomația rusă.

Rusia a protestat „ferm” în fața lui Deborah Bronnert față de „comentariile în mod deschis grosolane ale autorităților britanice despre Rusia, liderul său, oficialii săi, precum și despre poporul rus”, se arată într-un comunicat.

„Într-o societate politicoasă, se obișnuiește să-și ceară scuze pentru astfel de remarci”, a precizat diplomația rusă, denunțând o „retorică insultătoare inacceptabilă”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol