22 septembrie 2022, 8:31

Dacă vedeți avioane gigantice zburând la firul ierbii, le puteți face cu mâna. Sunt doar exerciții

MapN anunță că în zilele viitoare vor avea loc exerciții militare cu avioanele gigant Herclues C-130, care vor zbura foarte jos, dar că acest lucru nu ar trebui să stârnească panică.

“Aeronave C-130 Hercules şi C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române vor executa, în perioada 21-23 septembrie a.c., zboruri la înălţimi mici (aproximativ 150 m faţă de sol), în spațiul aerian național.

Menţionăm că aceste activităţi de zbor sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant în condiţii cât mai reale,  fapt care contribuie la creşterea capacităţii acţionale a Forţelor Aeriene Române.

Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor de luptă actuale.”, spune comunicatul Forțelor Aeriene.

Foto Airplane-pictures.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol