CITIRE

Dacia 1300 care a întors capetele pe străzile din ...

Dacia 1300 care a întors capetele pe străzile din Statele Unite

Articol realizat de Cristian Țene

Dacia 1300 este un simbol pentru România din perioada lui Nicolae Ceaușescu, ea a ajuns și peste Ocean, chiar în Statele Unite ale Americii, fiind folosită de un român pe străzile din New York.

În timp ce tinerii au postere în camerele lor cu mașini italiene, „muscle car-uri”, în tot acest timp românul,  Eduard Palaghiță care este stabilit în SUA de mai bine de un sfert de secol, a dus visul american la extrem. Nu s-a rezumat doar la a ajunge pe tărâmul tuturor posibilităților, ci a adus și ceva cu el. Eduard are are două mașini Dacia și încă două Renault 12, ele fiind înmatriculate cu placuțe de New York.

Sursa: b1.ro

După ce în facultate nu și-a putut permite un Renault 12 break pus la licitație pe eBay, a găsit un alt model la 500$ și-a călătorit 1.300 de km până în Wisconsin, unde se afla mașina care nu mai fusese pornită de 10 ani. În urma unor recondiționări, finisajul a fost completat cu emblemele si volanul unei Dacii 1300, trimise din România

În anul 2017 acesta a realizat un record deloc de trecut cu vedere, ținând cont de performanțele Daciei. Timp de 10 zile el a parcurs 4000 de kilometri de pe coasta de est, pe coasta de vest, pe celebra șosea din America, Route 66. Eduard este unic în SUA, fiind singurul proprietar de Dacia de peste ocean.

Eduard Palaghiță a declarat conform Evenimentul Zilei „Totul a început când am venit în State în 1995, la vârsta de 12 ani. Ţin minte că am întrebat-o pe mătuşa mea dacă aici sunt Dacii. A râs puţin şi mi-a spus că cert nu. De atunci mi s-a pus pata, ce mişto ar fi să fie o Dacie în State. Ţin minte că în liceu căutam pe internet poze cu Dacia. Era doar un site care avea poze cu Dacia, romaniancars.net. Intram pe site destul de des, mă bucuram tare mult când vedeam o poză nouă cu o Dacie. Cred că am citit istoria Daciei de vreo 100 de ori. Când eşti departe de casă te bucuri să vezi orice îţi aminteşte de locul unde ai copilărit”.

Sursa: promotor.ro

 „Americanii nu știu de Dacia, nici de Renault…Sunt mirați când dau ochii cu ea, o admiră, pentru că vine dintr-o zonă a lumii cu o cultură diferită. În Manhattan (New York – n.r.), toți își fac poze cu ea, așa s-a întâmplat și pe Broadway, la festivalul românilor, unde a devenit centru de interes” a declarat Eduard potrivit Playtech.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.