5 septembrie 2023, 0:33

Dacia este pe primul loc în Italia în 2023

Cu 28.913 înmatriculări în primele patru luni ale anului, Dacia și-a confirmat poziția de lider pe piața autoturismelor particulare, cu o cotă de piață – pe care nota companiei o califică drept „extraordinară” – de 9,7%, scrie Il Messaggero.

Acest rezultat subliniază validitatea modelului de afaceri al Dacia, care se mândrește cu peste 90% din vânzări pe acest canal.

Sandero

Cu 15.235 de înmatriculări în primele patru luni ale anului, Sandero s-a clasat pe primul loc în topul celor mai bine vândute mașini străine pe piața privată, menținându-și poziția de lider în segmentul B.

Duster și Jogger

În perioada ianuarie-aprilie, Duster a fost al patrulea cel mai bine vândut autoturism străin vândut către persoanele private, cu 10.653 de înmatriculări, și își păstrează poziția a treia ca cel mai bine vândut autoturism străin vândut către particulari. Cu 2.378 de înmatriculări pe această piață Jogger rămâne în top 10 în segmentul C și pe primul loc în segmentul C-Multi-spațiu.

Spring

Spring, micul SUV 100% electric din gama Dacia, perfect pentru oraș, se situează pe locul șapte pe piața EV a autoturismelor destinate persoanelor fizice, cu 650 de înmatriculări.

Pe frontul „verde”, merită menționate și performanțele pe segmentul combustibilului GPL. Cu peste 21.000 de înmatriculări și o cotă de piață de peste 40%, Dacia și-a confirmat poziția de lider pe acest segment. Motorul bifuel Eco-G 100 este cea mai populară alegere în rândul clienților, cu un mix de vânzări de 70%.

Povestea Dacia

„Povestea de succes a Dacia continuă, iar luna aprilie consolidează tendința de la începutul anului 2023”, a comentat Guido Tocci, director general al Dacia Italia. „Faptul că suntem cea mai bine vândută marcă pentru clienții particulari din Italia în primele patru luni ale anului ne face să fim mândri și mulțumiți de munca extraordinară pe care o depunem în fiecare zi pentru a răspunde nevoilor reale ale clienților noștri”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol