22 ianuarie 2021, 4:58

Dacia Mioveni își închide porțile. Mii de angajați intră în șomaj tehnic

Fabrica de automobile Dacia, cea mai mare companie prodcătoare de mașini din România, își închide porțile încpând de joi, oar 12 până pe data de 5 aprilie, ca măsură de prevenție în cazul pandemiei de coronavirus, anunță Digi24. 

Până în acest moment nu există niciun caz confrimat de infectare cu virusul COVID-19, în cadrul companiei, însă există mai mulți angajați care au intrat în contact cu oameni din zonele roșii, în care numărul îmbolnăvirilor crește constant, și care acum se află în izolare la domiciliu.

Anunțul a fost făcut de Ion Iordache, reprezentant al sindicatului de la Automobile Dacia, care a mai precizat și că din totalul de 14.000 de angajați, 13.500 vor fi în șomaj tehnic, iar la fabrică vor rămâne doar pompierii, paznicii, oamenii de la mentenanță.

Mai mult decât atât, în perioada de șomaj, potrivit contractului colectiv de muncă, anajații își vor primi salariile, însă doar în proporție de 85%.

„Decizia a fost luată în această dimineață. Compania va fi afectată cumplit, toți salariații sunt conștienți de asta, dar mai de preț este sănătatea lor. 

Este un moment foarte grav.

S-a cerut ca statul să asiste în mod practic întreprinderile din mediul privat.

Încă nu avem alte măsuri de protecție, se vor face deratizări în această perioadă„,  a spus Ion Iordache, la Digi24.

Măsuri asemănătoare au fost luate și la nivelul Uniunii Europene, unde companii ca olkswagen, Mercedes-Benz, Nissan, Renault, Ford, Fiat sau Toyota au anunţat oprirea producţiei pe fondul epidemiei.

Sursă Foto: playtech.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.