5 decembrie 2023, 17:44

Dacia Mioveni redeschide producția de automobile. Care vor fi condițiile de muncă ale angajaților

Compania Dacia a anunțat că în uzinele de la Mioveni va fi reluată producția de automobile, de la începutul lunii mai. Imediat după Paște, Uzina de Mecanică și Șasiuri va începe să funcționeze după un program bine pus la punct, în limita restricțiilor impuse de lege. În acest sens, joi, sindicaliștii din uzinele Dacia de la Mioveni și membri ai patronatului s-au întâlnit pentru a semna un acord de funcționare, potrivit Mediafax.

Astfel, conform sindicaliștilor, oamenii se pot întoarce la muncă respectând condițiile de siguranță, motiv pentru care s-a stabilit ca întreaga activitate de producție de mașini să fie reluată, începând cu data de 4 mai.

„Noi am analizat ce se întâmplă în România. Am văzut cam cum se prevede problema pandemiei şi am dat răgaz angajatorului nostru, Dacia, să facă toate condiţiile pentru a relua în condiţii de securitate activitatea pentru toţi salariaţii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Nicolae Pavelescu, lider sindicatul Dacia.

Așadar, fabrica Dacia se va deschide chiar a doua zi după Paște, când vor fi așteptați 250 de oameni din cei 4.000 de salariați ai Uzieni de Mecanică și Șasiuri, moment în care va fi reluată și producția de motoare și cutii de viteză.

Mai mult decât atât, tot în această perioadă, alți 190 de muncitori vor începe producția în departamentul de „presaj”, acolo unde se produce o parte din piesele folosite la fabricarea autoturismelor.

Liderul sindical al Dacia mai susține și că cei 440 de angajați care își vor relua activitate mai devreme, fac acest lucru pe bază de voluntariat, iar cei din categoria de risc, care sunt predispuși îmbolnăvirii cu COVID-19, vor rămâne acasă.

„Fabricaţia de automobile se reia în data de 4 mai. În schimb, la uzina de mecanică, a doua zi după Paşte, vor începe lucrul 250 de oameni, într-o singură echipă. În zona de vehicule, va lucra cu 190 de oameni, în două echipe. Lucrul se face pe bază de voluntariat şi vom avea în vedere ca oamenii care sunt expuşi, adică, cei cu boli cornice, boli profesionale, să fie evitaţi, chiar dacă vor dori să lucreze voluntar”, a spus liderul de sindicatul Dacia.

Totodată, Dacia, până la reluarea integrală a activităţii, angajaţii Dacia vor sta acasă în condiţiile negociate în contractul colectiv de muncă.

Fabrica Dacia Mioveni are peste 13.000 de oameni, iar activitatea acesteia a fost oprită în luna martie.

Sursă Cover Foto: autoblog.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol