1 august 2022, 13:38

Dai în mine, dai în fabrici și uzine. “Ești împotriva lui Putin? Porcule! Ești un fascist”

Scenă hilară pe stărzile unui oraș vietnamez. Enervată, nu știm de ce, o turistă din Rusia a început să-i înjure pe localnici și chiar a încercat sa-i atace pe câțiva dintr ei.

„Ești împotriva lui Putin? Împotriva lui Putin? Împotriva lui Putin? Ești împotriva lui Putin, porcule? Ești împotriva lui Putin? Ești trădătorul patriei mele! Ești trădătorul Rusiei? Ești trădătorul Rusiei! Ești un fascist! Ești trădătorul țării mele! Ești împotriva lui Putin? Ești împotriva lui Putin? Ești împotriva lui Putin sau ce? La naiba cu țara voastră!”, țipa femeia într-o criză patriotică de isterie.

Înregistrarea a devenit virală într-o țară a cărei politică oficială încearcă să protejeze și să nu condamne atacul Ucrainei de către Rusia, dar al cărei locuitori sunt alături de poporul ucrainean.

Sursa Digi24

Invazia Rusiei în Ucraina plasează Vietnamul într-o poziție delicată din punct de vedere politic și diplomatic, deoarece este prins între încercarea de a evita condamnarea Rusiei și calmarea sentimentului popular din Vietnam în sprijinul Ucrainei.

Vietnamul s-a abținut de două ori la voturile ONU care criticau acțiunile Rusiei, înainte de a vota în cele din urmă împotriva unei rezoluții la începutul lunii aprilie care a suspendat Rusia din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului. Rusia rămâne principalul furnizor de arme al Vietnamului și un partener strategic cheie în încercările Hanoiului de a se proteja împotriva amenințării Chinei în regiune.

Mai mulți factori leagă Vietnamul de Rusia și pun Hanoi într-o situație dificilă în ceea ce privește gestionarea invaziei rusești din Ucraina. În primul rând, Rusia a fost, din punct de vedere istoric, un susținător strategic valoros al Vietnamului. În al doilea rând, aceasta reprezintă cea mai mare parte a importurilor de arme ale Vietnamului. În al treilea rând, Rusia este un partener-cheie în proiectele petroliere ale Vietnamului din Marea Chinei de Sud. Vietnamul nu-și poate risca propria pregătire militară prin condamnarea publică a Rusiei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol