5 martie 2024, 0:27

Dansatorul Sergei Polunin promovează România cu un clip filmat pe Transalpina VIDEO

Balerinul Sergei Polunin a filmat în România clipul „The Road to Eternity”, prin care vrea să le împărtășească fanilor o parte dintre locurile extraordinare pe care le-a văzut în țara noastră. Polunin a vizitat România în luna iulie, când a fost invitat special la TIFF.

Clipul a fost filmat pe Transalpina și la marginea unei păduri de stejari seculari din județul Vâlcea, locuri alese anume pentru a sublinia ideea că natura este eternă și oamenii ar trebuie să o respecte, potrivit spotmedia.ro.

Producția a fost realizată de regizorul Bogdan Daragiu, cunoscut în România pentru colaborările sale cu artiști precum Inna, Delia, Antonia sau Carla’s Dreams.

Prima parte a clipului a fost filmată pe Transalpina (Drumul Regelui), considerat cel mai frumos și mai impresionant traseu montan din România. Imaginile cu Sergei Polunin dansând pe drumul care șerpuiește prin munți sunt de o frumusețe care îți taie respirația, iar stejarul lângă care este filmată a doua parte a clipului este unul dintre cele mai frumoase exemplare.

A fost cu totul special să dansez în România, în mijlocul naturii. Pentru mine a fost o experiență unică, deoarece am reușit să mă conectez la nivel spiritual cu tot ce mă înconjura”,  a declarat Sergei Polunin.

A doua parte a clipului a fost filmată în județul Vâlcea într-o pădure de stejari seculari, unii dintre ei vechi de până la 500 de ani. În loc să fie protejați, stejarii seculari din România sunt în mare pericol din cauza defrișărilor ilegale masive. De aceea, lumina din partea a doua a clipului devine din ce în ce mai obscură, iar mișcările și coregrafia simbolizează zbuciumul și deopotrivă revolta stejarului secular a cărui existență este amenințată de om.

Sergei Polunin a venit în premieră în România în această vară, ca invitat special la TIFF. Balerinul a susținut un spectacol incendiar pe scena de la Castelul Banffy din Bonțida.  Show-ul „Sergei Polunin Up, Close and Personal” a debutat cu proiecția Bolero, un performance coregrafic semnat Ross Freddie Ray. A urmat Sacré, spectacol bazat pe Ritualul primăverii, al lui Igor Stravinski, și inspirat din stilul dansatorului Vaslav Nijinski, în viziunea coregrafică a artistei japoneze Yuka Oishi. La final, publicul TIFF a avut parte de o surpriză de proporții: Sergei Polunin a dansat live, „cu proprii demoni”, pe piesa lui Hozier, „Take Me to Church” – interpretarea care l-a făcut celebru în toate lumea.

The Road to Eternity” este o producție realizată în România.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol