CITIRE

Dansul ne poate ajuta să ne menținem sănătoși și f...

Dansul ne poate ajuta să ne menținem sănătoși și fericiți

În secolul trecut, dansul era una dintre cele mai des întâlnite metode de relaxare, de socializare, de menținere a greutății corporale și a unui tonus ridicat. Din nefericire, în zilele noastre, dansul nu mai este trăit la intensitate maximă, iar tot mai puțină lume îl practică.

sursa: wtzupcity.com

Care sunt beneficiile fizice ale dansului?

Dansul atrage după sine nu doar beneficii fizice, cât mai ales beneficii de ordin psiho-emoţionale. Din perspectiva beneficiilor psiho-emoţionale, specialistul este de părere că dansul îmbunătăţeşte funcţia cognitivă şi memoria la orice vârstă, creşte stima de sine, eliberează emoţii negative, ca: furie, teamă, ură etc., îmbunătăţeşte comunicarea intra-personală, combate stresul şi depresia şi previne afecţiunile psihiatrice.

sursa: papertostone.com

Totodată, potrivit unor studii medicale, dansul previne şi tratează anumite boli, fiind de ajutor în diabetul zaharat, unele afectiuni cardiovasculare, afectiuni musculare, articulare şi osoase. Cu ajutorul dansului se poate trata și obezitatea.

sursa: BGR.com

Potrivit statisticilor, cele mai populare stiluri de dans pe care le putem exersa astfel încât să ne încărcăm cu energie, să ne păstrăm încrederea în sine şi să fim fericiţi sunt: latino – o combinație de dansuri specifice Americii de Sud, dans contemporan, hip-hop-ul și belly dancing-ul.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.