6 ianuarie 2023, 15:09

David Popovici a fost desemnat înotătorul anului

Anul extraordinar pe care l-a avut David Popovici nu putea fi trecut cu vederea de lumea natației.  Revista Swimming World Magazine l-a desemnat pe românul de numai 18 ani cel mai bun înotător al anului.

Revista l-a desemnat înotătorul anului, după ce în 2021 fusese ales cel mai bun înotător din Europa, scrie Eurosport. Publicația americană este cea mai prestigioasă din lume dedicată natației și acordă acest premiu începând din 1964.

Swimming World Magazine este o revistă care apare lunar, dar șefii publicației au dezvăluit deja prima pagină a numărului din decembrie, în care Popovici apare alături de Ariarne Titmus, cea care a câștigat premiul de înotătoarea anului.

Australianca, dublă campioană olimpică la Tokyo, la 200 și 400 metri liber, nu a participat în acest an la Mondialele de la Budapesta, dar a cucerit 4 medalii de aur la Jocurile Commenwealth-ului, iar la naționalele din țara sa a stabilit un nou record mondial în proba de 400 metri liber.

David Popovici a intrat așadar în categoria selectă a sportivilor care au primit acest prestigios premiu.

Legendarul Michael Phelps este cel mai decorat din acest punct de vedere, cu 8 titluri, urmat de Ian Thorpe, cu 4 distincții. Australianul este și cel mai tânăr om care a primit acest premiu, în 1998, pe când abia împlinise 16 ani.

David Popovici este sportivul român al anului 2022 și în ancheta GSP.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol