22 ianuarie 2022, 3:48

De 85 de ani Donald Duck bucură copii de pretutindeni

Astăzi este ziua de naștere a celebrului personaj creat de Walt Disney și iubit de majoritatea copiilor Donald Duck. Acesta este un rățoi faimos cu vocea pițigăiată care apare în desenele animate de aproximativ 85 de ani și a cărui zi de naștere oficială a fost declarată 13 martie. Există însă și voci care susțin că ziua lui Donald ar trebui să fie pe 9 iunie 1934 deoarece atunci a fost lansat filmul său de debut intitulat „The Wise Little Hen”.

Pe numele complet Donald Fauntleroy Duck este un personaj creat de Walt Disney, dar numele său vine de la realizatorul său Dick Lundy. Numele nu a putut să fie preluat cu exactitate deoarece „dick” în limba engleză reprezintă un cuvânt obscen.

Personajul Donald a devenit celebru datorită personalității sale și a temperamentului de-a dreptul exploziv. Ca orice vedetă adevărată Donald a fost onorat în mod oficial ca fiind al treilea cel mai popular personaj din totdeauna, locul al doilea fiind ocupat de Bugs Bunny, iar pe primul loc a urcat detașat Mickey Mouse.

Sursă foto: youtube.com

În anul 1994 în „The Three Caballeros” se spunea despre ziua personajului de naștere că este în mod simplu „Vineri 13” ca un motiv perfect pentru ghinionul său din majoritatea aparițiilor. Ceva ani mai târziu, mai exact în 1949 a fost lansată animația Donald’s Happy Birthday, atunci când ziua sa este aniversată de prieteni chiar pe data de 13 martie.

Sursă foto: fanpop.com

În mod obișnuit Donald Fauntleroy Duck este o rață care se îmbracă cu o cămașă de marinar pe care o asortează cu o beretă și nelipsitul papion roșu. Ca orice rățoi faimos în anul 1937 s-a îndrăgostit iremediabil de prietena sa Daisy Duck, iar de atunci au fost nedespărțiți.

Sursă foto: indiatimes.com

Deoarece cu personajele iubite de copii nu se pune nimeni, rățoiul Donald Duck a reușit performanța de a obține (pe merit) în anul 1943 Permiul Oscar. Toate acestea pentru rolul pe care l-a avut în „The Fuerhrer’s Face”, accentuându-se astfel mult mai puternic calitatea sa de star. Din anul 1935 Donald Duck a devenit și personaj pentru cărțile destinate copiilor, iar în anul 1983 au fost create primele jocuri video cu rățoiul îndrăgit.

La mulți ani Donald Duck!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.