26 februarie 2021, 3:01

De azi, bucureștenii beneficiază de sprijin financiar pentru aparate dentare și ochelari de vedere

Începând de azi, părinţii elevilor din Bucureşti pot depune, la Primăria Capitalei, dosare pentru obținerea unui sprijin financiar în valoare de 750 de lei, dedicați aparatului dentar. De asemenea, tot de azi începe programul prin care pensionarii primesc 250 de lei pentru ochelari de vedere, tot pe baza depunerii unui dosar.

Dosar pentru problema dinților se trimite către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti și trebuie să cuprindă o recomandare de la medicul ortodont, copia cărţii de identitate a părintelui sau reprezentantului legal, datele de identificare ale elvului şi datele şcolii la care acesta învaţă.

Pe lângă acestea, dosarul trebuie să conțină datele de contact ale părinţilor şi reprezentanţilor legali. Acesta poate fi trimis și online pe email, la adresa [email protected], potrivit Primăriei Capitalei.

Sursa: dentfix.ro

Cine este eligibil? Toți elevii din Bucureşti, cu vârsta cuprinsă între 7 şi 16 ani, care vor beneficia de un ajutor financiar de 750 de lei, pentru un aparat sau de 1.500 de lei, pentru două aparate. Elevii care au bilet de trimitere vor fi consultanţi, în baza acesteia, de un medic din ambulatoriul de specialitate de la Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Bucureşti.

În altă ordine de idei, pentru achiziționarea ochelarilor de vedere, pensionarii eligibili sunt cei cu venituri reduse.    „Ca autoritate locală, avem obligaţia să ne implicăm în problemele comunităţii şi să fim alături de categoriile sociale vulnerabile. Astfel, prin acest proiect dedicat seniorilor din Capitală, vom deconta suma de 250 de lei pentru achiziţia unei perechi de ochelari de vedere, fiecărui pensionar domiciliat în Bucureşti care are pensia mai mică decât salariul minim net pe economie”, a anunţat primarul capitalei Gabriela Firea, adăugând că nu există locuri limitate, ci că toţi cei care îndeplinesc condiţiile pot obţine sprijin financiar pentru achiziţia de ochelari.

Astfel, regulamentul spune că suma va fi achitată o singură dată per beneficiar, în termen de 45 de zile de la data depunerii dosarului.

Sursa. lensa.ro

Ce nu trebuie să lipsească din dosar?

Pe lângă altele, documente precum: cerere tip disponibilă pe site-ul www.cs-mb.ro sau la sediul instituţiei; copie conformă cu originalul a actului de identitate (C.I sau B.I.), valabil la data depunerii cererii; copie conformă cu originalul a recomandării medicului specialist din care să reiasă necesitatea ochelarilor pentru beneficiar; copie conformă cu originalul a facturii fiscale pe numele beneficiarului şi a dovezii de plată (bon fiscal ştampilat sau chitanţă) în baza cărora s-au achiziţionat ochelarii de vedere,de la orice operator economic; copie conformă cu originalul a talonului de pensie din luna anterioară depunerii cererii; extras de cont emis de bancă din care să reiasă titularul contului şi IBAN-ul, pe numele solicitantului; în cazul în care titularul contului nu este solicitantul, se va prezenta o împuternicire notarială pentru virarea sprijinului financiar în contul unui terţ, informează adevarul.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.