23 iunie 2024, 12:01

De cât sex ai nevoie într-o relație fericită?

Cât de mult sex este normal într-o relație – este o întrebare care a rămas persistentă de-a lungul anilor. Unii ar spune că este esențial să aveți frecvent relații intime cu partenerii, în timp ce pentru alții, depinde de construcțiile sociale din jurul ideii de relație sănătoasă.

Adesea, oamenii ajung să își judece viața sexuală în funcție de ceea ce alții percep ca fiind normal. Dar este complicat să evaluezi gradul de intimitate care este sănătos și normal. Pentru a simplifica problema, există câteva studii care au încercat să dea un răspuns cuantificabil la întrebarea de mai sus.

Studiu pe 30.000 de subiecți

Un studiu din 2015, care a fost publicat în Social Psychology and Personality Science, a fost realizat pe 30.000 de soți pe parcursul a 40 de ani. Acesta a descoperit că o dată pe săptămână era cantitatea ideală de sex pentru cupluri; cu toate acestea, cuplurile care făceau mai mult sex nu erau nici mai fericite, nici mai puțin fericite. Studiul a constatat că a avea relații intime cu partenerul tău mai mult de o dată pe săptămână nu înseamnă neapărat că vei avea o relație fericită.

În plus, cei care au făcut mai puțin sex au raportat o lipsă de împlinire sexuală. Cercetătorii au menționat că rezultatele studiului nu implică neapărat faptul că partenerii ar trebui să facă mai mult sau mai puțin sex pentru a atinge media săptămânală, dar sugerează că cuplurile ar trebui să discute dacă nevoile lor sexuale sunt satisfăcute, scrie JaraNews.

54 ori/an?

Adăugând valoare la concluzia de mai sus, un alt studiu publicat în Archives of Sexual Behavior în 2017 a menționat că adultul tipic se bucură în prezent de sex de 54 de ori pe an. Aceștia au adăugat, de asemenea, o atenționare potrivit căreia frecvența de a avea relații fizice cu partenerii era în scădere în rândul adulților căsătoriți.

Cu toate acestea, o întrebare care rămâne fără răspuns în studiile de mai sus este – Mai mult sex duce la mai multă fericire într-o relație?

Mai mult?

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au desemnat experimental anumite cupluri să facă mai mult sex decât altele, iar apoi au evaluat fericirea ambelor grupuri pe o perioadă de trei luni pentru a examina legătura dintre frecvența sexuală și fericire.

Studiul, intitulat „Does Increased Sexual Frequency Enhance Happiness?”, a fost publicat în Journal of Economic Behaviour & Organisation în 2015. Raportul a afirmat că simplul fapt de a face mai mult sex nu a făcut cuplurile mai fericite. De fapt, dorința și plăcerea de a avea relații intime cu partenerii lor a scăzut pe măsură ce frecvența sexului a crescut.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol