18 mai 2021, 21:12

De câți bani are nevoie o familie cu doi copii pentru un trai decent în România

Corelaţia cu datele de la Statistică arată că o familie cu doi copii în care ambii părinţi au un salariu mediu pe economie de 3.320 de lei net este sub limita unui trai decent, o astfel de familie având nevoie lunar de 7.278 de lei pentru un trai decent, cu 320 de lei mai mult decât anul trecut.

Reprezentanții Fundaţiei Friedrich Ebert Stiftung au explicat care e valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent a unei familii cu doi copii, subliniind că este în creștere.

„Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent pentru o familie de doi adulţi şi doi copii pentru luna septembrie 2020 este de 7.278 lei pe lună, în creştere cu 4,7% faţă de anul trecut. În septembrie 2019, valoarea coşului minim de con­sum pentru un trai decent pentru ace­laşi tip de gospodărie era de 6.954 lei pe lună, iar în septembrie 2018 era de 6.762 lei“, arată reprezentanţii Fundaţiei Friedrich Ebert Stiftung, potrivit TVR.

Potrivit acestora, cea mai mare cheltuială din coşul de consum al unei familii este reprezentată de locuinţă.

Cu toate acestea, Parlamentul României a adoptat o lege potrivit căreia salariul minim brut pe ţară va trebui să fie calculat în funcţie de coşul de consum minim, calculat de Institutul Naţional de Statistică. Salariul minim net în România este de aproximativ 1.340 de lei lunar, adică jumătate din nivelul venitului lunar pentru un trai decent ca persoană singură.

Sursă foto: baby.unica.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.