CITIRE

De ce au fost interzise Ouăle Kinder în SUA

De ce au fost interzise Ouăle Kinder în SUA

Chiar dacă ouăle Kinder sunt extrem de populare în întreaga lume, în Statele Unite ale Americii sunt total interzise. În fiecare an, peste 60.000 de ouă cu surprize Kinder sunt confiscate la graniţa SUA, iar amenda pentru introducerea acestor dulciuri în America poate ajunge şi la 2.500 de dolari. Motivul pentru care se întâmplă toate acestea se datorează unei legi din anul 1938 care preciza că sunt ilegale toate dulciurile care conţin în interior părţi necomestibile, ce pot fi uşor înghiţite copii.

sursa: fortune.com

Potrivit celor de la capital.ro ouăle Kinder, produse de compania italiană Ferrero, au făcut subiectul unui articol publicat de tabloidul britanic The Sun în noiembrie anul trecut despre o familie de români care asamblau ouă de jucărie Kinder. Apoi, jucăriile erau trimise la o fabrică din Carei, după care ajungeau în Ungaria, unde erau învelite în ciocolată.

Procurorii DIICOT au deschis un dosar în legătură cu aspectele semnalate în The Sun despre situaţia familiei Jurj din oraşul Carei, iar cu o lună mai târziu, anchetatorii au clasat dosarul după ce au stabilit că minorii nu au fost exploataţi de către părinţi să facă jucării pentru Kinder. Din verificările efectuate de asistenţii sociali, nu a reieşit faptul că minorii au fost exploataţi prin muncă, aşa cum relatau jurnaliştii de la The Sun.

Declaraţiile date de copii i-au determinat pe procurori să tragă concluzia că în acest caz nu a fost săvârşită nicio faptă penală, astfel încât dosarul nu va fi clasat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.