16 iunie 2021, 21:06

De ce covoarele sunt o soluție bună pentru locuința dumneavoastră

Cu atât de multe opțiuni de acoperire a podelei disponibile astăzi, poate fi dificil să decideți ce să puneți pe podea, de exemplu alegerea dintre covor sau parchet din lemn de esență tare. Unii se pot întreba dacă covoarele au un avantaj față de pardoseala de suprafață tare. Deși este adevărat că fiecare produs de acoperire a podelelor poate fi dovedit a avea propriile sale avantaje și dezavantaje, covoarele au mai multe avantaje pentru locuința dumneavoastră.

În ciuda faptului că pardoselile cu parchet, precum lemnul robust, se găsesc în multe reviste și articole, covoarele sunt un element care nu se demodează niciodată datorită nenumăratelor lor beneficii și glamour-ului pe care îl aduc într-o casă. De la luxos și elegant la casual și confortabil, covorul poate oferi unui spațiu o senzație complet diferită, pur și simplu prin schimbarea stilului covorului.
Luați în considerare un covor cu modele mici pentru o cameră formală sau un covor cu perii mari pentru un spațiu mai casual. În prezent, aveți multe opțiuni pe care le puteți alege atunci când plasați un covor în casa dvs., în acest fel stilul casei dvs. va fi unic și va fi pe deplin reflectă-ți bunul gust și stilul.

Ați observat vreodată că, după o perioadă lungă de timp în picioare sau mers pe plăci ceramice sau din beton, corpul dumneavoastră se simte obosit? Suprafețele dure sunt doar atât: dure. Nu oferă flexibilitate sub picioare, deci le lipsește capacitatea de a acționa ca amortizoare pentru pașii tăi. Deci, ce înseamnă asta? Practic, înseamnă că atunci când mergi pe o podea dură, corpul tău primește o zdruncinare de fiecare dată când faci un pas, deoarece absoarbe forța impactului.

Covoare – oferte

Pe lângă faptul că se simt plăcute la mers, așezat sau culcat, covorașele asigură absorbția șocurilor datorită flexibilității și amortizării. Prin urmare, covoarele nu sunt doar confortabile la atingere, dar sunt și mai ușoare pentru corp atunci când stai în picioare sau mergi pe el o perioadă lungă de timp.

Covoarele oferă o izolație excelentă unui spațiu, cu atât mai mult pentru pardoselile cu suprafață dură. În numeroasele studii efectuate, se indică faptul că cu cât covorul este mai gros, cu atât factorul de izolație va fi mai mare, indiferent de tipul de fibră din covor.

Reduce pierderile de căldură, ceea ce înseamnă că covorul vă poate ajuta să economisiți costurile asociate încălzirii unei case (cum ar fi electricitatea sau gazul natural). Pentru regiunile care se confruntă cu ierni reci, aceasta ar putea reprezenta economii imense în fiecare an.

Pe de altă parte, a existat o lungă dezbatere cu privire la faptul dacă covoarele agravează sau ameliorează problemele de sănătate, cum ar fi astmul și alergiile. Ani de zile, persoanele cu probleme respiratorii au fost sfătuite să scape de toate covoarele din casa lor. Cu toate acestea, numeroase studii din ultimii ani au arătat în mod constant că covoarele sunt cu adevărat benefice. Covoarele sunt o opțiune excelentă pentru casa dumneavoastră.

Covoare – idei pentru acasă

Folosirea de covoare într-o casă, ca orice activitate decorativă, are un set de avantaje și dezavantaje, pe care e necesa să le analizăm pentru a decide în cunoștință de cauză folosirea acestora.

Care sunt beneficiile covoarelor în casa dumneavoastră?

Deși am enumerat mai devreme câteva dintre avantajele folosirii covoarelor, pe scurt, acum vom privi puțin mai în amănunt aceste beneficii. Am identificat cinci avantaje mari:

1. Sănătate: un covor poate funcționa ca un filtru. Poate reține bacteriile, alergenii, praful, acarienii și alte elemente din aer, motiv pentru care este atât de important să îl mențineți curat în mod regulat.

2. Durabilitate: dacă vă asigurați că îl întrețineți corect, vă puteți asigura că covorul dvs. va rezista mult timp. Funcțional covorul poate dura între 10 și 15 ani, chiar și atunci când nu este curățat, cu toate acestea prețul va fi că în 5 ani veți vedea urmele folosirii, petele și semnele de utilizare în general.

3. Confort: covoarele oferă o senzație de confort la mers și dacă le cumpărați în culori neutre, fac spațiul confortabil.

4. Estetic: un alt avantaj al utilizării covoarelor într-o casă este aspectul estetic. Covorul nu are doar rol practic, ci și unul decorativ. Un covor mai poate fi folosit nu doar pentru înfrumusețare, ci și pentru delimitarea unor zone diferite din casă. De exmplu, între zona de luat masa și zona de odihnă dintr-un living.

5. Protector: o podea din lemn sau gresie poate fi alunecoasă și o persoană riscă să cadă și să se rănească. Folosind covoare facem suprafața rezistentă la alunecare, minimizând probabilitatea de cădere. Pe de altă parte, dacă am fi destul de ghinioniști pentru ca acest lucru să se întâmple, covorul în sine ar atenua căderea mai bine decât dacă am lovi direct podeaua. În plus, covorul protejează parchetul și gresia de accidente care le-ar putea deteriora.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.