Vorbirea cu sine mărește performanța cognitivă
Auto-încurajare pentru victorie
Un studiu publicat în Psychology of Sport and Exercise a făcut ca 72 de jucători de tenis să ia parte la cinci runde de joc: o evaluare de bază, trei sesiuni de antrenament și o rundă finală. Cercetătorii au împărțit jucătorii în două grupuri. Deși ambele grupuri au urmat același program de antrenament, doar celui experimental i s-a cerut să exerseze auto-vorbirea.
Prin evaluarea finală, grupul experimental a demonstrat o încredere sporită în sine și o anxietate redusă. De asemenea, cei care vorbesc singuri și-au îmbunătățit jocul.
Vorbește despre tine la persoana a treia
Potrivit unui studiu publicat în Scientific Reports , a vorbi singur la persoana a treia este cel mai eficient mod de a te calma.
Pentru a-și testa ipoteza, cercetătorii au pus la punct două experimente. În primul, ei au conectat participanții la un electroencefalograf și apoi le-au arătat imagini care variau de la neutru la tulburător.
Ei au cerut unui grup să răspundă la imagini la persoana întâi, celălalt la persoana a treia. Ei au descoperit că grupul de persoana a treia și-a scăzut activitatea emoțională a creierului mult mai repede.
Al doilea experiment i-a făcut pe participanți să reflecteze asupra experiențelor dureroase în timp ce sunt conectați la un aparat RMN funcțional. Participanții care au făcut acest lucru la persoana a treia au arătat mai puțină activitate cerebrală în regiunile asociate cu experiențe dureroase, sugerând o mai bună reglare emoțională.
Un exercțțiu de autocontrol
Stăpânirea artei (auto)conversației
Ai citit vreodată un fapt fascinant și te gândești: „Trebuie să-l amintesc pe acesta”? Apoi, când apare oportunitatea perfectă, găsești în mintea ta o gaură în formă de fapt, unde ar trebui să fie acele informații?
Comentariile sunt oprite pentru acest articol