8 iunie 2022, 4:53

De ce femeile par imune la frig, noaptea, iarna, când ies la un pahar

Studiul de mai jos ne amintește de vremurile bune în care savanții britanici făceau…în fine, făceau ce fac ei de obicei. Studii “ciudățele”, să zicem.

Ieși pe stradă. Răsuflarea îți aburește ochelarii. Te gândești că avea dreptate maică-ta când ți-a spus să-ți iei și izmenele. Dar ce faci dacă exact asta e “noaptea aia”? Înfășori fularul de două ori în jurul gâtului și îți amintești cu nostalgie mânușile tricotate, cu două degete.

Deodată, în fața farurilor, își face apariția ea. Căprioara. Botic umed și roșu, pas săltăreț, coama fluturând de parcă cineva ar sta permanent cu foenul în fața sa. Și mai sunt și picioarele, luungi, până în boticul umed (băăi, asta-i spus-o deja).

Cum Doamne apără și păzește nu îngheață pe frigolnița asta?

Evident că măcar o dată în viață v-ați pus întrebarea asta. Bărbați și ei, și-au pus-o (întrebarea) și savanții britanici. Și pentru că ei puteau, au decis să facă un STUDIU.

Dacă ești HOT, frigul e doar un moft!

Un studiu publicat în British Journal of Social Psychology, intitulat „Când a arăta ʼhotʼ înseamnă a nu simți frigul: Dovezi că auto-obiectificarea inhibă senzația de frig”, pretinde că a soluționat misterul.

Lucrarea spune cam așa: „De la corsete la lenjerie mulată, de la pantofi cu două numere mai mici la cei cu tocuri cui, standardele pentru înfățișarea femeii au prioritizat frumusețea înaintea confortului.”

„Astăzi, un exemplu grăitor despre cum se îndură disconfortul de dragul modei poate fi văzut în orașe din toată lumea, mai ales în nopți de iarnă, când multe femei expun din corp mai mult decât acoperă când ies pentru distracție.”

„Apare întrebarea: Nu le e frig? Având în vedere că femeile nu sunt imune la vremea rece, am analizat dacă acest fenomen are o explicație psihologică.”

Roxanne Felig, una dintre autorii studiului, a pretins pe TikTok că atunci când cineva este foarte concentrat pe aspect, nevoile de bază trec pe al doilea plan.

Practic nu mai contează că ți-e foame, frig sau nu ai wifi – aspectul preia conducerea. Este ca un autobuz condus de un Ray Charles cu ochelari fumurii, dar de la Gucci.

Roxanne Felig spune că femeile sunt prea atente la cum arată pentru a mai simți frigul. Explică: „Când femeile sunt într-o stare de obiectificare, sunt mai puțin conștiente dacă le e foame, inimile lor bat. Sunt mai puțin capabile să-și conștientizeze stările interne. Într-o cultură de obiectificare sexuală, pentru multe femei a arăta ʼhotʼ înseamnă a nu simți frigul.”

Bine, la un moment dat tot se arată un afterrrr parrtiii..

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol