21 iunie 2024, 4:47

De ce să îi iei o bicicletă fără pedale copilului tău?

Bicicleta fără pedale – denumită și bicicleta de echilibru – reprezintă soluția ideală pentru a-l învăța pe cel mic să își mențină echilibrul pe două roți. Aceste tipuri de biciclete sunt destinate copiilor mici, între 2 și 4 ani, care nu și-au dezvoltat încă abilitățile necesare pentru a merge pe o bicicletă obișnuită.

Avantajele bicicletei fără pedale

În primul rând pentru că îl învață pe cel mic să își mențină echilibrul fără a fi într-un pericol prea mare de a cădea. Având în vedere modul în care este construită – cadrul permite copilului să stea cu ușurință cu tălpile pe sol fără să coboare de pe șa – bicicleta fără pedale e sigură și ideală pentru a-l învăța pe cel mic să meargă pe bicicletă. De altfel, ca un fapt divers, bicicleta fără pedale mai este cunoscută și sub numele de bicicletă de echilibru.

Dacă ți-ai pus această întrebare, confuz în urma numărului mare de modele disponibile pe piață, atunci trebuie să ai în vedere câteva aspecte care te vor ajuta să te decizi.

1. Mărime

Dacă vrei ca cel mic să se folosească de bicicletă, mergi cu el la cumpărături și roagă-l să o probeze. Dacă ajunge cu picioarele pe sol, atunci bicicleta e bună.

În cazul în care vrei să comanzi bicicleta de la un magazin online, atunci măsoară înălțimea copilului și lungimea interioară a piciorului, apoi verifică dacă pe site sunt specificate dimensiunile bicicletei, în special înălțimea acesteia. Cu un calcul simplu vei afla dacă cel mic va putea pune tălpile pe sol sau dacă trebuie să cauți un model mai mic.

2. Material

Un alt aspect de luat în cacul este materialul din care este confecționată bicicleta. În general, acestea au cadrul din oțel, însă modelele mai scumpe pot fi confecționate din aluminiu sau chiar lemn ori plastic.

3. Design

Vei vedea, atunci când vei începe căutările pentru o astfel de bicicletă, că ai de ales dintr-o gamă extrem de largă de modele și culori. De unde știi care este cel mai potrivit? Foarte simplu. Ia în calcul preferințele copilului și lasă-l să aleagă singur modelul preferat. Desigur, ai grijă să îi prezinți doar modelele care se încadrează în bugetul stabilit.

Acestea fiind spuse, iată că alegerea unei biciclete fără pedale poate fi o adevărată aventură. Copilul se va bucura de mișcare în aer liber și va căpăta suficientă încredere astfel încât să pună piciorul fără frică pe o bicicletă cu pedale. Tu trebuie dolar să fii acolo și să îi pui la dispoziție mijloacele necesare pentru a-și câștiga independența, se arată într-un comunicat, potrivit comunicatedepresa.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol