CITIRE

De Dragobete, ieșenii sărbătoresc românește

De Dragobete, ieșenii sărbătoresc românește

Două asociații din județul Iași: EuroDEMOS și Kasta Morrely pregătesc momente unice de Sărbătoarea Dragobetelui. Parteneri în organizarea ediției a XIX-a a Sărbătorii de Dragobete sunt Primăria Municipiului Iași prin Direcția de Asistență Comunitară și Casa de Cultură a Municipiului Iași  ”Mihai Ursachi”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 24 februarie 2018, ora 16:00 la Casa de Cultură a Municipiului Iași ”Mihai Ursachi”, din parcul Copou. Ziua de Dragobete va prezenta momente cultural-educative centrate pe iubire, frumusețe și bună dispoziție.

EuroDEMOS este o organizație neguvernamentală care acum 19 ani și-a asumat sarcină dificilă de a adapta și reînvia Sărbătoarea Românască a Iubirii, Veseliei și Norocului – Dragobetele.

sursa: radiovacanta.ro

Pregătirea evenimentului a început încă din luna ianuarie. Copiii, tinerii și seniorii vor prezenta tradițiile și semnificațiile acestei sărbători, momente artistice de teatru, muzică, dans, poezie și o serie de concursuri antrenante.

Conform tradiției, pentru a fi norocoși și iubiți tot anul, băieții trebuie să facă măcar o fată să râdă în ziua de 24 februarie, iar sărutatul unei fete de Dragobete reprezintă un sărut de logodnă. Sărbătoarea ne permite să ne bucurăm de viață într-o diversitate de manifestări atractive pe care nici o altă sărbătoare contemporană nu le are.

Tot tradiția ne spune că Sărbătoarea Dragobetelor este o zi a veseliei și bucuriei, în care toți trebuie să fim fericiți, entuziaști și prietenoși. Mai mult, cei care sunt veseli de Dragobete vor avea parte de mai multă iubire, noroc și prietenie, iar cine nu respectă această sărbătoare legenda spune că va fi pedepsiți și va avea un an greu și mohorât.

Potrivit curierul-iasi.ro, intrarea la evenimentul cultural-educativ Sărbătoarea Dragobetelui este liberă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.