14 iulie 2020, 12:04

De la calificativele studenților la cea mai controversată rețea socială. Cât valorează Facebook la 16 ani de la lansare

În data de 4 februarie se împlinesc 16 ani de când a Mark Zuckerbeg a lansat aplicația Facebook, cea mai mare și controversată platformă de social-media din prezent.

Aplicația a fost concepută în 2004 de către Mark Zuckerberg, împreună cu mai mulți prieteni, și la început a fost un site, The Harvard Connection, prin care li se ofereau calificative studenților de la Harvard. Zuckerberg a spart site-ul universității pentru a face rost de pozele elevilor și de o scurtă descriere pentru fiecare persoană, relatează digi24.ro.

La câteva zile distanță după ce The Facebook a fost creat frații Winklevoss, alături de colegul de cameră a lui Zuckerberg, l-au dat în judecată pe fondatorul platformei deoarece au considerat că le-a furat ideea. Cei doi au venit cu inițiativa de a crea un site numit HarvardConnection, însă Zuckerberg și-a creat propriul produs, pornind de la conceptul celor doi. Acuzarea a primit despăgubiri în valoare de milioane de euro.

The Facebook a devenit Facebook

Un an mai târziu, aplicația și-a schimbat numele în Facebook, iar cu 200.000 de dolari a fost cumpărat domeniul facebook.com. Site-ul a continuat această expansiune, permițând oricărei persoane de peste 13 ani și cu o adresă de mail validă, să facă parte din comunitatea online. Mai târziu, acesta și-a mărit platforma online, astfel încât companiile aveau voie să își creeze pagini.

O afacere de miliarde

În 2012, Facebook a fost listata la bursă, cu un preţ al acţiunii de 38 de dolari şi o evaluare a firmei la 104 miliarde de dolari, delcară mobilissimo.ro. Nu a durat mult până când compania americanului a devenit un succes răsunător pe piață, întrucât Microsoft a cumpărat acțiuni în valoare de peste 200 de milioane de dolari, iar trei ani mai târziu cifra de afaceri a companiei a ajuns la 41 de miliarde de dolari. S-a plasat în top trei cele mai mari companii americane, după Amazon și Google. În prezent, compania lui Mark Zuckerbeg valorează peste 600 de miliarde de dolari, relatează macrotrends.net.

 

Sursă foto:

cotidianul.md

theladders.com

business-review.eu

theverge.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.