3 martie 2021, 7:08

De la Carnegie Hall la Sala Radio. Pianista Sînziana Mircea, într-un concert de excepție la Sala Radio

Tânăra pianistă Sînziana Mircea (26 de ani), un „fenomen” al scenelor internaționale, va cânta miercuri, 30 ianuarie, la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, într-un concert de inspirație Bethoven. Programul serii de la Sala Radio îi este dedicat 100% lui Beethoven și cuprinde: Uvertura Coriolan, Concertul pentru pian nr. 4 în Sol major și Simfonia a II-a.

La 7 ani debuta pe scena Ateneului Român, la 11 ani debuta în America și la 14 ani pleca în primul ei turneu.În noiembrie 2016, a cântat prima oară într-una dintre cele mai prestigioase săli de concert din lume: Carnegie Hall – New York, un concert sold-out la finalul căruia a fost ovaționată de public. Au urmat alte evenimente prezentate pe mari scene, ca: Tokyo Metropolitan Theater (Japonia), St Martin-in-the-Fields (Londra), Sala Radio și Ateneul Român, Nanjing Cultural Arts Center și Harbin Concert Hall (China).

În același an, a câștigat premiul Academiei Internaționale de Pian de la Miami și a lansat CD-ul de debut “Nihil Sine Deo” (Editura Casa Radio). Cel de-al doilea CD a fost lansat de casa Sheva Collection în 2017: “Unending Love – Iubire nemuritoare” este distribuit în întreaga lume de către NAXOS.

Concertul de la Sala Radio se va derula sub bagheta dirijorului italian Gian Luigi Zampieri, dirijor invitat al Filarmonicii din Sao Carlos (Brazilia), unul dintre ultimii discipoli ai maestrului Franco Ferrara. În calitate de organist și dirijor, Gian Luigi Zampieri s-a perfecționat cu muzicieni de prestigiu precum Francesco De Masi, Carlo Maria Giulini, Ghenadi Rojdestvenski și Leonard Bernstein.

Sursă Foto: covasnamedia.ro

Pe lângă aparițiile solo și concerte, Sînziana Mircea concerteaza frecvent alături de apreciatul violonist român Alexandru Tomescu.

Sînziana a devenit primul pianist român care a obținut o bursă de la Fundația Van Cliburn și TCU School of Music la PianoTexas Festival & Academy în 2014. În decembrie 2018, Sînziana a obținut diploma de masterat în managementul artelor la Universitatea de Economie Bocconi din Milano. Anul 2019 include apariții pe scene din România, Anglia, Italia și Estonia. De asemenea, în luna iunie, Sînziana va reveni în Japonia cu un amplu turneu de recitaluri și concerte cu orchestră, sub bagheta dirijorului Mitsuyoshi Oikawa.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.