20 aprilie 2021, 13:26

De la film la realitate. Scările pe care dansează „Joker”, devenite obiectiv turistic

Setul de trepte din cartierul newyorkez Bronx a devenit un loc de pelerinaj pentru fanii filmului ”Joker”. În film, actorul principal Joaquin Phoenix, dansează în timp ce coboară treptele, îmbrăcat într-un costum roșu și purtând inconfundabilul său machiaj de clovn.

Astfel, locuitorilor din zonă, care trec pe aici în mod obișnuit seara, li se alătură zilnici, în ultima vreme, turiști din diferitele colțuri ale lumii, care încearcă să imite scena din film.

Pe lângă scara din Bronx, New-York-ul se mai poate lăuda și cu alte zone care au devenit celebre datorită filmelor, precum precum cea din faţa Philadelphia Museum of Art, ce poate fi văzută în filmul ”Rocky” sau celebrul magazin Tiffany prezent în filmul „Mic dejun la Tiffany”.

„O vizită la această scară este o experienţă ‘‘cu adevărat captivantă”, a declarat Oliver Bonallack, turist englez din Brighton. ”În general, nu ajungi să trăieşti un film la prima mână”, a spus el. ”Simt că este ceva legendar””, a adăugat vizitatorul, mai anunță Agerpres.

Cele mai multe vânzări din istorie pentru categoria sa

Pelicula „Joker”, bazată pe evoluția personajului negativ din seria DC Comics, „Joker”, este regizată de Todd Phillips și a avut parte până în acest moment de recenzii pozitive, dar a reușit să înregistreze și un record.

Filmul redă întreg parcursul lui Arthur Fleck (Joker), o persoană cu afecțiuni psihice care eșuează în cariera sa de comediant și se transformă în clovnul criminal Joker, inamicul lui Batman în Gotham City.

În doar două zile de la lansare, pelicula a obținut încasări de peste 18,9 milioane de dolari în Statele Unite şi Canada de vineri până duminică. Mai mult decât atât, se pare că filmul care aparține casei de producție Warner Bros. Pictures a devenit și cel mai important film din categoria sa, cu încasări la nivel internațional, care au atins vineri 788,1 milioane de dolari.

Potrivit Agerpres, totalul încasărilor poate ajunge la aproximativ 900 de milioane de dolari la nivel mondial. Astfel, în acest moment, ”Joker” se luptă pentru acest record cu filmul cu supereroi al Fox „Deadpool 2”, care a generat încasări de 785 milioane de dolari la nivel internaţional în 2018. Totodată, pelicula este cotată și cu şanse mari la următor sezon al premiilor Oscar.

Sursă Foto: backstage.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.