26 februarie 2021, 2:41

De la Tarzan și Dracula la Captain America, trei români care au scris istorie la Hollywood

Într-o perioadă în care în România tot mai mulți oameni își pierd speranța și își îndreptă privirea doar către părțile negative, consultând statisticile de reușită a unui român atât în țară, cât și afară, observăm faptul că avem numeroase exemple pe care să le urmăm și să le apreciem.

Trei dintre acestea se referă la trei bărbați plecați de mult peste hotare, dar care, reprezintă cu mândrie originile, deși unul dintre ei a făcut-o până în ziua în care și-a dat ultima suflare.

Este vorba despre Johnny Weissmuller, Bela Lugosi și Sebastian Stan, care au devenit simbolul succesului la Hollywood.

Probabil nu foarte mulți știu faptul că  Tarzan, produs la Hollywood, a fost interpretat de un roman, de un timișorean mai exact, care și în acest moment este considerat cel mai bun Tarzan din istorie.

Sursa: cancan.ro

Deși numele său nu vă sună cunoscut, Johnny Weissmuller s-a născut în anul 1904, în cartierul Freidorf din Timișoara, pe atunci în Ungaria și murit pe 20 ianuarie 1984, în Acapulco, Mexic.

Drumul către Statele Unite ale Americii a început pe când acesta avea șase luni, atunci când familia lui a emigrat la bordul vasului SS Rotterdam, având ruta Rotterdam-New York.

Cyril Hume, cel care a adaptat Tarzan the Ape Man (1932) pentru a fi proiectat, l-a descoperit întâmplător, atunci când Weissmuller înota în piscina hotelului, moment în care îi s-a sugerat să joace rolul lui Tarzan.

Având un succes imediat cu filmul, automat și în rândul fanelor studioul l-a sfătuit pe Weissmuller să divorțeze, iar ca oferta să fie acceptată, actorul a fost ademenit cu 10.000 de dolari. Astfel, actorul a ajuns să fie casatorit de sase ori, rezultând trei copii în urma lor.

La înmormântarea sa, cosciugul a fost coborât în groapa având ca fond sonor celebrul strigat al lui Tarzan, care i-a purtat faima în toată lumea, deoarece aceasta a fost ultima sa dorință. Se pare că Johnny Weissmuller s-a întors o singură dată la Timișoara, în timpul copilăriei, în 1907.

Sursa: cancan.ro

Spre surprindeaunora, filmul „Moartea lui Dracula” s-a făcut după o carte lansată la Timişoara, oraş în care Bela Lugosi, născut la Lugoj, a fost cândva actor. Lugosi, născut Béla Ferenc Dezső Blaskó, a renunţat la şcoală şi a părăsit Lugojul la vârsta de 12 ani. A acceptat diferite munci, la Timişoara, pentru a face bani. A început să joace teatru la Timişoara, iar în anul 1910 (la 28 de ani) a plecat la Teatrul Naţional de la Szeged. În 1912 a fost angajat la Teatrul Naţional din Budapesta, iar până în 1917 a jucat în 12 filme realizate în Ungaria.

În 1920 pleca în America, iar în 1931 a primit și cetăţenia. În 1927 a venit propunerea de a juca rolul lui “Dracula” într-o piesă de teatru de pe Broadway, având peste 500 de reprezentaţii. Ca urmare firească a venit şi oferta celor de la Universal Studio, pentru a interpreta personajul lui Brame Stoker. Acesta i-a adus faima mondială. La Hollywood a avut doar roluri în filme horror. Printre filmele sale se numără „White Zombie” sau „Ghost of Frankenstein”. Lugosi a murit în 1956.

Sursa: adevarul.ro

Născut în Constanța, pe care o părăsea la 4 ani din cazua divorțului părinților, Sebastian Stan s-a mutat împreuna cu mama sa la Viena pentru 4 ani, după care avea să plece spre un tărâm al succesului, SUA la vârsta de 12 ani, actorul a devenit celebru la Hollywood după ce a jucat în cele mai tari blockbustere şi a pășit pe scena actoriei cu nume celebre precum Natalie Portman, Matt Damon, Nicole Kidman, Scarlet Johnanson sau Robert Downey Jr., însă personajul care l-a făcut celebru este Bucky Barnes din seria filmelor Captain America.

Primul rol l-a obţinut la vârsta de 10 ani, dar intrarea triumfală în lumea cinematografiei a fost mai târziu, după ce a jucat în serialul american Gossip Girl. A urmat pelicula Black Swan, alături de Natalie Portman şi în 2011 a intrat în pielea personajului Bucky Barnes în Captain America. Unii ar spune că a prins contractul vieții sale după ce semnat cu Marvel pentru 9 apariții în viitoare super producții, iar faptele o dovedesc.

Sursa: radiosud.ro

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.