30 mai 2024, 19:35

Deja e plictisitor! Finlanda, ”cea mai fericită ţară din lume” pentru al şaptelea an consecutiv. Unde este România

Finlanda a fost desemnată, pentru cel de-al şaptelea an consecutiv, ţara cu cea mai fericită populaţie din lume, potrivit clasamentului World Happiness Report publicat cu prilejul Zilei Internaţionale a Fericirii (20 martie)

Toate ţările nordice se situează în primele zece locuri, Finlanda fiind urmată de Danemarca, Islanda şi Suedia. Norvegia se situează pe locul al şaptelea.

Israelul s-a clasat pe un surprinzător loc cinci, printre state din nordul Europei şi înaintea Regatului Ţărilor de Jos.

Țară tristă, plină de umor

România ocupă locul 32, cu 6.491 de puncte, în scădere faţă de anul trecut când s-a clasat pe locul 24.

România nu este însă singura care “cade” în top.

Germania, de exemplu, a pierdut un număr semnificativ de locuri faţă de anul trecut când a ocupat poziţia a 16-a. Anul acesta, s-a clasat pe locul 24.

Statele Unite au căzut pe locul 23 de pe locul 15 anul trecut.

Context

Clasamentul include 143 de ţări. Cercetătorii nu au detaliat în cadrul raportului motivele exacte pentru care finlandezii sunt mai fericiţi decât alte naţiuni ale lumii.

Inegalităţile globale din punctul de vedere al fericirii populaţiilor au crescut cu peste 20% în toate regiunile şi toate grupele de vârstă în ultimii 12 ani. Potrivit World Happiness Report, pe ultimul loc în clasamentul fericirii se află Afganistanul.

Există o diferenţă de circa 6 puncte pe scara medie a fericirii, evaluată de la 0 la 10, între Finlanda (7,7), ţara cu cei mai fericiţi locuitori, şi Afganistan (1,7).


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol