27 ianuarie 2021, 2:26

Deschiderea noului an școlar. Ministrul Educației: „Scenariul hibrid ar putea fi pus în practică”

Noul an școlar va începe pe data de 14 septembrie, potrivit Ministrului educației Monica Anisie, care a declarat, miercuri, într-un interviu pentru RFI, că pentru deschiderea anului școlar va fi implementat, cel mai probabil, un „scenariu hibrid”. Acesta va include și o rotație a elevilor, în ceea ce privește prezența în sălile de clasă, în timp ce alții vor participa la cursuri online.

„Văzând situația epidemiologică la momentul acesta, care este o situație destul de gravă, cred că cel mai probabil, scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică. Numai că trebuie să ne pronunțăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care o să știm exact cum va evolua situația epidemiologică, pentru că observați și dvs., în spațiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. De aceea, aș face un apel către populație să respecte distanțarea fizică, să poarte mască și în felul acesta să ne protejăm cu toții, să nu ajungem să ne îmbolnăvim (…)”, a declarat Ministrul Educației, Monica Anisie.

Cu toate acestea, întregul proces de deschidere a noului an depinde foarte mult și de evoluția pandemiei de coronavirus: „Trebuie să ne pronunțăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care o să știm exact cum va evolua situația epidemiologică, pentru că, observați și dumneavăastră, în spațiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor”, a mai adăugat aceasta.

Tablete pentru elevii din familiile defazvorizate

Aceasta a mai fost întrebată și de livrarea celor 250.000 de tablete sau laptopuri pentru elevii care provin din familii defavorizate și care nu își pot permite dreptul la educație.

„Este procedura de achiziție. Nu Ministerul Educației face achiziția acestor tablete, ONAC-ul este organismul care se ocupă de achiziția acestor tablete, nu Ministerul Educației. Există timpul suficient, avem achiziția declanșată. Nu pot eu să mă pronunț asupra prevederilor care sunt într-o anumită instituție, la modalitatea în care se desfășoară o achiziție publică. Știți foarte bine că sunt niște termene care trebuie respectate, termenele legale nu se discută”, a explicat Monica Anisie pentru RFI.

Sursă Foto: Hotnews.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.