9 august 2020, 22:25

Descoperă cele mai interesante lucruri despre România

România are foarte multe lucruri cu care locuitorii săi să se mândrească și pentru care este cunoscută în lume.

Printre acestea se numără: Palatul Parlamentului din București, cunoscut și sub numele de Casa Poporului, este cea mai mare clădire civilă din lume cu funcție administrativă și a doua cea mai mare clădire din lume după Pentagonul din SUA.

Acoperă aproximativ 330.000 mp. Strada Sforii din Brașov este cea mai îngustă stradă din Europa. România are cea mai mare populație de urși bruni din Europa. Conform unui recensământ al animalelor sălbatice din 2014, pădurile României găzduiesc aproximativ 6.000 de urși.

De aceea, în unele zone montane, puteți vedea urși care caută hrană prin gropile de gunoi. Mănăstirea Voronet, situată în nord-estul României, este cunoscută și sub numele de „Capela Sixtină a Răsăritului”. Frescele sale prezintă o nuanță intensă de albastru cunoscută și sub numele de „albastru Voronet”.

Timișoara a fost primul oraș din Europa care a avut iluminat electric de stradă (1889). România are unul dintre cele mai animate și neobișnuite cimitire din lume. Cimitirul Vesel, situat în satul Săpânța, din județul Maramureș, a devenit celebru datorită crucilor colorate și poeziei satirice scrise pe ele. Românca Nadia Comaneci a fost prima gimnastă care a primit un scor perfect de zece într-o competiție olimpică. A făcut istorie la Montreal în 1976, scrie romaniainsider.com.

Sursă foto cover: business-review.eu


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.