4 aprilie 2020, 23:44

Descoperă România. Casa Vulcanilor și totul despre Povestea Pământului

Din dorința și asocierea voluntară a mai multor comunități care au avut de-a lungul vremii aceleași valori culturale, sociale, economice sau din dorința de dezvoltare comună a luat naștere Geoparcul Dinozaurilor din Țara Hațegului.

Sursă foto: casavulcanilor.ro

Aici se găsește și Casa Vulcanilor un edificiul ce poate fi vizitat în scopuri educative. Acesta se află sub coordonarea Asociației „Drag de Hațeg” în colaborare cu Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, un Geoparc Internațional UNESCO. Prin intermediul mai multor voluntari din satul Densus aici toată lumea are posibilitatea de a înțelege, de a învăța activ, de a explora sau experimenta, lucruri neștiute despre Povestea Pământului.

Sursă foto: Facebook.com

Casa Vulcanilor este cuprinsă și ea în complexul de educație și vizitare a Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc Internațional UNESCO. Edificiul este în fapt realizat din pământ și prezintă în detaliu Povestea Pământului, bineînțeles adaptată pe alocuri la povestea geologică din Țara Hațegului. Aici se pot descoperi lucruri de-a dreptul fascinate despre vulcanii care stăpâneau pe vremuri Insula Hațegului. Vorbim de circa 70 de milioane de ani în urmă, însă urmele acestora se găsesc și astăzi pe teritoriul comunei Densus. Despre construcția de aici trebuie să menționăm că este una 100% ecologică realiată din pământ galben denumit și cob, paie și apă.

Sursă foto: Facebook.com

Ca orice obiectiv care se respectă și Casa Vulcanilor are o mascotă, aceasta se numește Andi. Deja devenit cunoscut, cei care îl îndrăgesc pot să-l urmărească pe pagina sa personală de Facebook, aici.

Sursă foto: hateggeoparc.ro

Întreg spațiul de vizitare și educație non – formală a reușit să prindă contur în urma ajutorului provenit de la voluntarii din proiectele începute în jurul anului 2014.

Sursă foto: Facebook.com

Bineînțeles că povestea vulcanilor preistorici din Insula Hațeg este un înconjurată de mister așa cum este în general și povestea dinozaurilor. Turiștii ajunși aici pot descoperi o lume fascinantă în care sunt prezentate etapele prin care s-a format pământul, cum are loc erupția vulcanică, vechile detalii despre o mare dispărută, detalii despre fosilele de dinozaur și informații despre plantele de ieri și de azi.

Sursă foto: casavulcanilor.ro

Casa Vulcanilor se găsește la numai 17 kilometri de orașul Hațeg și la numai trei kilometri de Biserica Sfântul Nicolae din Densus, drumul care duce spre satul Stei, la o distanță de circa 300 de metri de drum. Pentru efectuarea vizitelor și programele oferite de complex este necesară o programare în prealabil.

Sursă foto cover: casavulcanilor.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.