22 octombrie 2021, 9:08

Descoperă România. Cea mai pură apă din lume, iubită de zeul dacilor Zamolxe

Departe de agitația urbană în Munții Bucegi se ascunde poate cea mai curată apă din lume și sigur cea mai pură din România. Denumită 7 izvoare, conform specialiștilor aceasta indică un număr de zero bacterii, lucru neîntâlnit la altă apă din lume. Izvorul se găsește în una din cele mai cunoscute rezervații naturale din țara noastră. Acesta a fost descoperit acum mai bine de 2.000 de ani, iar de atunci multe legende au fost spuse despre „apa vie”.

Sursă foto: ideipentruvacanta.ro

În Munții Bucegi, mai exact în Cheile Zănoaga aflat între Lacul Scropoasa și Bolboci se găsește locul pitoresc numit 7 Izvoare. La altitudinea de 1.300 de metri, apele pure izvorăsc dintr-un lac subteran care nu a secat niciodată. Apa curge pe stâncile muntelui într-un vuiet impresionant, cu un volum de circa 400 de litri pe secundă. Acesta este un adevărat spectacol oferit de natură, care poate lăsa pe oricine fără respirație. Potrivit cercetătorilor apa a curs neîntrerupt de acum 2.000 de ani, iar o legendă ne spune că din acest loc și-au potolit setea generații întregi, s-au vindecat oamenii de boli, iar însuși zeul dacilor Zamolxe a băut din acest izvor.

Sursă foto: youtube.com

Conform paginii oficiale 7izvoare.ro încă din anul 1923 au avut loc primele teste ale apei, evaluările fiind reluate în 1981 respectiv 1989. În legătură cu testele chimice, acestea au confirmat calitatea inestimabilă a apei și puritatea ei ne mai văzute în lume. Întreaga zonă este cunoscută ca fiind nepoluată, iar apa este una minerală 100% pură.

Sursă foto: youtube.com

Există o poveste conform căreia apa are aceste proprietăți deoarece trece printr-un câmp magnetic, sau că 7 Izvoare traversează zăcăminte de argint. Așadar, toate bacteriile ar fi împiedicate să se dezvolte. Aceste legende ar putea fi înțelese mai ales că această apă deține un număr de bacterii 0, un lucru inedit, dacă luăm în considerare faptul că orice altă apă din lume are un număr de bacterii de 5.

Sursă foto: bikemap.net

Pentru cei care doresc să ajungă la Cascada 7 izvoare este necesar să știe că trebuie să ajungă în Moroeni din Județul Dâmbovița. De acolo se urmează drumul județean 714 care duce direct la cascadă. Odată cu apropierea de destinație terenul devine unul accidentat, iar turiștii sunt sfătuiți să ciulească urechile pentru că vor auzi cu siguranță puternicul vuiet al apei. Lângă cascadă și izvor există o construcție care este folosită pe post de loc special de captare al apei și îmbuteliere.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.