19 aprilie 2024, 18:33

Descoperă România. Împreună prin Cetatea Albă a lui Iuliu

Vrem să vizităm întreaga lume și de multe ori uităm cât de frumoasă este România. Cei mai mulți dintre noi caută aventuri ce depășesc granițele țării, urmând destinații celebre, fără să cunoască comorile ascunse din țara noastră.Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de multitudinea turiștilor străini care au descoperit frumusețile țării noastre. Din acest motiv, ne-am propus să prezentăm o serie obiective turistice prin care să descoperim altfel România

Cetatea de la Alba Iulia

Pentru început o să vorbim despre Cetatea de la Alba Iulia, recunoscută de toți Românii ca locul unde a fost înfăptuită Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. Cetatea a devenit un principal punct de atracție turistică și o emblemă a orașului Alba Iulia după ce a fost restaurată.

Cetatea are în total șapte porți, care sunt spectaculoase și impunătoare, dacă ne referim la aspectul acestora, sau dacă descoperim legendele și momentele istorice. Acestea sunt elemente de o importanță primordială pentru imaginea idilică a fortificației în stil Vauban.

Tot în interiorul cetății descoperim o statuie lucrată din bronz ce-l întruchipează pe domnitorul Mihai Viteazul. Acestă lucrare reproduce cu exactitate imaginea acestuia, atunci când și-a făcut intrarea triumfală în Alba Iulia la data de 1 Noiembrie 1599.

Sursă foto: viziteazaalbaiulia.ro

Deoarece Alba Iulia este un simbol al luptei maselor pentru dreptate socială și libertate, descoperim aici și un impunător edificiu ridicat în memoria lui Horea, Cloșca și Crișan (chiar pe locul în care Horea și Cloșca au fost întemnițați). Obeliscul, a fost ridicat și inaugurat în prezența regelui Carol al II-lea și a lui Mihai Voievod de Alba Iulia la 14 Octombrie 1937.

Sură foto: radiounirea.ro

Tot în Cetate găsim Catedrala Ortodoxă și Catedrala Romano-Catolică.

Despre prima menționată știm că va rămâne în inimile tuturor românilor, deoarece aici a avut loc încoronarea regelui Ferdinand și a reginei Maria. Cei doi au fost încoronați ca Regi ai României Mari în unul dintre cele mai cunoscute lăcașe de cult din țară – Catedrala Reîntregirii. Acesta a fost construită inițial cu scopul de a reface Mitropolia pe care Mihai Viteazul a ridicat-o și care a fost distrusă în 1714 din cauza stăpânirii habsburgice.

Sursă foto: ziarullumina.ro

 

 

Despre Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail, este important să menționăm că este cel mai valoros monument de arhitectură romanică și gotică din Transilvania. Aceasta construcție deține două recorduri importante, adică cea   mai veche și în același timp cea mai lungă catedrală din România.

Sursă foto: wikipedia.org

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol