4 august 2020, 0:18

Descoperă România și vei fi surprins – 5 sate de vis pe care orice turist ar trebui să le viziteze

Sate care îndeplinesc toate condițiile unor destinații de neuitat, stau ascunse în comorile României!

Când vine vorba de o escapadă, sau de o vacanță pe termen lung, majoritatea românilor se îndreptă spre occident, de ce? Pentru că foarte puțini știu ce minunății se află în țara noastră.

Peisaje ce-ți taie respirația așteaptă să fie vizitate și admirate, însă la noi, românii, promovarea turismului, mai ales în zonele rurale a este aproape inexistentă, astfel, am făcut o listă cu mai multe sate incredibile ce trebuie neapărat vizitate:

 • Cu peisaje rupte dintr-un basm, mulți numesc satul Jurilovca un colț de rai.

Aflat la granița dintre mare și deltă, în județul Tulcea, Jurilovca reunește cea mai mare comunitate de pescari din Delta Dunării și este singurul loc din țară unde există un sat al femeilor văduve, „Schitul Băbuțelor”.

Aici puteți vedea cel mai mare lac din România, Gura Portiței, Insula Bisericuța și grindul Lupilor, ambele declarate rezervații naturale,  Capul Dolosman  -un promontoriu stâncos, singura faleză de acest tip din România și Gura Periboina, una din cele doua legături ale lagunelor cu marea.

http://www.lagoon.razim-sinoe.ro

 

 • Ciocănești, sau „satul muzeu din Bucovina”, așa cum este cunoscut , este dovada vie că oamenii pot sfinți locul, întrucât locuitorii sunt obligați să respecte arhitectura tradițională, fapt în urma căruia satul s-a transformat într-un muzeu viu și unic în România.
 • http://aventurierii.ro

   

 • Un alt loc care n-ar trebui să lipsească din lista ta este Bogata, din Mureș. Pe lângă frumusețile peisagistice care-l recomandă pentru o destinație aparte, satul mai este cunoscut și pentru gafa de proporții pe care rapperul Snoop Dogg a făcut-o în urmă cu ceva timp. Artistul a încurcat locația în care avea concert, astfel, la locația unei postări de pe Instagram a selectat Bogata, în loc de Bogota, Columbia.
 • http://www.visitbogata.com/

   

 • Gărâna, caracterizat ca fiind cel mai cunoscut sat de vacanță din Banat, stă așezat pe o muchie de deal, la aproximativ 935 de metri atitudine, într-un peisaj dominat de silueta Semeinicului și se remarcă prin arhitectura specifică a satelor de munte germană.

Aici are loc pe fiecare vară Festivalul Internațional de Jazz sau Festivalul de Folk, iar pe timp de iarnă, satul oferă pârtii recent amenajate pentru schiat.

http://www.photomaniacs.ro

 

 • Viscri (Deustchweisskirch), comoara transilvană/satul lui Charles, a devenit cunoscut peste hotare, după ce prințul însăși Charles a cumpărat o casă aici în 1996 și a vorbit în multe interviuri despre frumusețile satului din Transilvania. Satul, este vizitat anual de peste 15.000 de turiști, majoritatea străini și a fost trecut pe harta mondială a satelor tradiționale din lume, aflându-se în patrimoniul UNESCO.

https://www.vilegia.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.