25 februarie 2020, 7:13

Descoperă România. Surpriză pentru pasionații de observații astronomice: Muzeul Judeţean Argeş, dotat cu un telescop de ultimă generație

În urmă cu puțin timp la Muzeul Județean Argeș a fost achiziționat un telescop de ultimă generație care le va permite tuturor celor interesați să facă diverse observații astronomice.

Prin intermediul acestui telescop poate fi observată atât luna, dar și planetele sau diferite galaxii slab luminoase. De asemenea cu acest telescop se poate analiza și soarele întrucât aparatul beneficiază de un filtru special pentru acest scop.

Aparatul a fost pus în funcțiune încă de pe data de întâi decembrie a anului în curs. De reținut este faptul că orice elev, student sau pensionar trebuie să achite o taxă modică de numai doi lei pentru a utiliza aparatul, iar adulții interesați trebuie să scoată din buzunar șase lei.

În ziua de astăzi Muzeul Județean Argeș deține cele mai performante și bineînțeles moderne tehnologii astronomice, dar și arheologice din țara noastră. Despre stația arheologică se știe chiar faptul că a trecut recent printr-un proces amplu de modernizare finalizat cu o recepție corectă a lucrărilor.

Sursă foto: adevarul.ro

Despre stație se mai cunoaște faptul că va fi utilizată de către muzeu și pentru realizarea mai multor studii arheologice, instituțiile având tocmai în această direcție încheiate mai multe contacte de colaborare printre care se găsește și unul cu cei de la CNAIR pentru un drum expres care să lege Piteștiul de Craiova, sau un altul cu privire la actualizarea unor PUG-uri ce țin de localitățile Argeșene.

Sursă foto: universulargesean.ro

Dacă vrei să afli mai multe amanunte despre Muzeul Județean Argeș te invităm să dai click aici.

Sursă foto cover: realitateadearges.net

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.