24 septembrie 2020, 4:46

Descoperă România. Valea Zânelor, castelul de lut care arată ca în povești

Castelul de lut „Valea  Zânelor” este un proiect privat, parcă desprins din povești, despre care se știe că a început în luna martie a anului 2014. La începutul acestui vis se spune că a fost defapt „Casa naturală de poveste”. 

Sursă foto: banatulazi.ro

Edificiul a fost ridicat în totalitate din materiale naturale, iar fiecare încăpere sau apartament de aici beneficiază de intrare individuală, dar și de vraja priveliștilor către micul râu Porumbacu sau Munții Făgăraș.

Sursă foto: banatulazi.ro

Finisarea a fost realizată cu tencuieli sută la sută naturale, iar fiecare încăpere are un aspect și o formă unică. Forma castelului și linia acestuia se întrepătrunde aproape perfect cu peisajul fermecător al naturii. Unda de dinamism din acest loc este oferită de forma unică a acoperișului care a fost construit în urma inspirației conferite de culmile munților. Toate acestea pentru a conserva într-un mod inedit specificul zonei, iar absolut toate materialele utilizate sunt non toxice.

Sursă foto: banatulazi.ro

Proiectul acesta a fost posibil datorită unui cuplu care a preferat să renunțe la agitația din București pentru un colț de liniște din inima munților. Castelul de lut „Valea Zânelor” este amplasat în zona de tip turistic Porumbacu de Sus din județul Sibiu.

Sursă foto: banatulazi.ro

Construcția nu a fost finalizată încă, dar cei doi soți împreună cu fiul acestora sunt nerăbdători să se mute și să primească mulți oaspeți.

Sursă foto: banatulazi.ro

La finalizarea lucrărilor se dorește ca edificiul să conțină zece camere, un restaurant realizat din piatră, acoperișul să fie de culoare verde și să aibă flori, un loc în care copii să se joace liniștiți, dar și multe alte posibilități pentru adulți. Printre activitățile destinate adulților se numără și echitația sau mountain bike-ul, toate acestea ar fi posibile datorită mai multor parteneriate cu pensiunile din preajmă.

Sursă foto: banatulazi.ro

Până când lucrările vor lua final mii de turiști ajung în acest loc anul pentru a admira castelul de lut și pentru câteva momente de liniște. Întrucât aceasta este o proprietate privată există și un preț modic de intrare (cinci lei), acesta este necesar și pentru a obține fondurile necesare finalizării lucrărilor. În ultima perioadă micul loc de basm a devenit neîncăpător pe sutele de curioși ajunși în zonă.

Sursă foto: banatulazi.ro

Sursă foto cover: valeazanelor.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.