16 octombrie 2021, 21:29

Descoperire senzațională în București: ziduri vechi de 300 ani ale Academiei Domnești de la ,,Sf. Sava”

Săpăturile arheologice desfășurate în Capitală au scos la lumină ruinele Academiei Domnești de la ,,Sf. Sava”, înființată de Constantin Brâncoveanu la 1694. Descoperirea a fost făcută în curtea clădirii Universității din București (Bulevardul Regina Elisabeta), imobil înscris în lista monumentelor istorice de importanță națională, informează Infoub.unibuc.ro.

Sursă imagine: infoub.unibuc.ro

Academia Domnească de la ,,Sf. Sava” este prima școală de învățământ superior din Țara Românească, iar zidurile ei vechi de 300 ani au fost descoperite de Arheologii de la Muzeul Municipiului București și de la Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan”, asistați de cadrele didactice de specialitate de la Facultatea de Istorie.

Sursă imagine: infoub.unibuc.ro

De asemenea, arheologii au descoperit și ziduri vechi ale vechii clădiri a Universității din București, înființată de domnitorul Alexandru Ioan Cuza la 1864 și construită sub îndrumarea arhitectului Alexandru Orăscu. Această parte a imobilului a fost demolată în 1950 din cauza bombardamentelor din cel de-al Doilea Război Mondial.

Sursă imagine: infoub.unibuc.ro

Încă din 2011 se fac săpături în curtea interioară a Universității din București, descoperindu-se de-a lungul anilor ruinele Ansamblului Mănăstiresc ,,Sfântul Sava”, compus din Biserica ,,Sf. Sava”, ctitorită de Constantin Brâncoveanu la 1709, dar și o parte din clădirile adiacente Academiei Domnești.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.