25 aprilie 2024, 4:56

Descoperiri arheologice în Egipt. Morminte vechi de 2000 ani

Egiptul este un loc în care arheologii își petrec mult timp căutând misterele care stau la baza piramidelor și secretele faraonilor. Cu toate acestea, surprinzător, cercetătorii pot descoperi locuri care nu se cunoșteau sau morminte care ridică multe semne de întrebare.

Acest lucru este valabil și în momentul de față, arheologii descoperind morminte romane vechi de 2000 ani, din timpul în care Roma controla Egiptul, au informat reprezentanții Ministerului de Antichități egiptean.

Săpăturile au fost făcute în Bir esh-Shaghala, din oaza Dakhla.  Cavourile descoperite sunt făcute din chirpici, iar multe dintre ele sunt chiar mari, conținând multe camere mortuare. Inclusiv stilul în care au fost construite este unul spectaculos, mai exact acoperișurile mormintelor sunt acoperite cu bolți, iar un acoperiș este construit în formă de piramidă, relatează Livescience.com.

Nu numai aceste încăperi pentru viața de apoi au fost descoperite, ci și multe artefacte, printre care o mască pentru mumii și poezii gravate numite ostraca. De asemenea, s-au găsit și o serie de vase și bidoane, care cel mai probabil erau folosite pentru a depozita vin sau ulei de măsline, acest lucru putând fi verificat în urma unor teste.

Săpăturile din această zonă vor continua, oaza Dakhla fiind cunoscută ca una bogată în descoperiri arheologice care datează din preistorie până în timpurile moderne. Încă din 2014, s-a observat că romanii care dominau Egiptul acum 2000 ani, au avut bază în jurul oazei, dat fiind că s-au găsit rămășițele unei școli antice și multe alte tipuri de așezări ale acestora.

[Sursa imagine: egyptindependent.com]


Comentariile sunt oprite pentru acest articol