9 mai 2021, 22:50

Despre OM BUN, îmbolnăvirea lui Victor Socaciu, norocul lui Vasile Șeicaru și un om poate nu tocmai bun, Bittman

Vestea îmbolnăvirii de COVID-19 a lui Victor Socaciu poate fi pusă într-un context oarecum curios, să zicem.

Festivalul OM BUN a avut loc în două săli –  la Breaza, cu spectatori și la Cluj, fără. Spectacolul  de la Breaza  nu a avut decât 20-30 de spectatori în sală, pentru culoare.

Ieri, toată media anunța îmbolnăvirea lui Victor Socaciu, organizatorul festivalului, care a participat în toate cele trei seri.

Puțini sunt cei care știu ce s-a întîmplat înainte de festival.

Reacția lui Dan Bittman. „Este oare el un om bun?” se întrebă Partoș

Auzind că urmează un spectacol cu public, într-un spațiu închis, Vasile Șeicaru, prieten cu Socaciu, a declinat oferta de a mai veni la festival. Acest lucru a determinat reacția lui Dan Bittman, care, pe scenă, venit să îl înlocuiască pe Șeicaru, s-a bătut cu cărămida în piept că el este salvatorul situației.

Acest lucru nu i-a scăpat lui Andrei Partoș, care a povestit incidentul.

„Încă nu s-a încheiat ultima seară a festivalului național de folk „Om Bun”, dar nu pot să nu punctez un aspect deranjant. Scriu acum, la cald, pentru că m-a deranjat atacul necolegial al lui Dan Bittman la adresa colegului lui de breaslă, Vasile Șeicaru. Să-l aud pe Bittman spunând amuzat pe scena festivalului că Vasile Șeicaru nu a venit pentru că îi e frică de COVID și apoi să se laude că el e curajos și a venit pe cal alb să salveze situația, e prea mult. Vai, tu, curajosule, salvatorule! Ce ne-am face fără tine?!(…) Deși nu mai era nevoie, Dan Bittman a dovedit încă o dată că nu are caracter. Fanii lui Vasile Șeicaru meritau să afle în primul rând de la artist sau de la organizator, nu din glumele de doi lei ale lui Bittman” a scris Andrei Partoș.

Opțiunea lui Vasile Șeicaru pare a fi fost una salvatoare, mai ales pentru că, iată, acum, prietenul său a fost intrenat în stare gravă. Mai mult, Șeicaru afirmă pentru Fanatik că este posibil ca și unii dintre spectatori să se fi infectat.

Ce spune Șeicaru

Evenimentul care a avut loc la Breaza trebuia să se țină în București, la Teatrul Nottara, însă Capitala fiind în zonă roșie de COVID, s-a ales stațiunea de la munte.

„El a fost trei zile acolo”, a povestit Seicaru, referindu-se la prietenul său, Victor Socaciu. „Atât a ținut evenimentul. Eu trebuia să închei festivalul. Erau câte 10 folkiști în fiecare zi. El a vrut cu spectatori, iar eu când am auzit, m-am retras. Nici prezentatorul Andrei Partoș nu a participat fizic acolo, ci de acasă. Spectacolul de la Cluj n-a avut niciun spectator, de exemplu”, a spus Vasile Șeicaru.

Socaciu. Stare gravă, dar stabilă

Organizator al festivalului încă din 1991, Victor Socaciu se află în acest moment internat în spital. Are plămânii afectați 50% și respiră cu ajutorul unei măști de oxigen. Doctorii sunt îngrijorați întrucât folkistul are mai multe comorbidități, printre care și diabet.

Conform ultimelor informații, el este internat la Spitalul Monza, iar starea lui este stabilă.

Tot la Breaza, la OM BUN, este posibil să se fi infectat și folkistul Adrian Beznă. Probabil, posibil, ca în zilele următoare să mai apară câteva nume, în sala de la Breaza au fost în jur de 30 de persoane, multe dintre ele reprezentante ale Primăriei și alți oficiali, la care s-au adăugat artiștii și personalul tehnic.

Citește și:

Victor Socaciu, în stare gravă la spital, infectat cu noul coronavirus

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.